מתכון פיצה מבצק עלים | יס-שף

פיצה מבצק עלים

מאפים | גבינות | חלבי  
דירוג  

הפיצה הכי קלה להכנה והכי טעימה. היא מגיעה על בצק עלים מושלם, רוטב עגבניות , גבינה מגוררת ותוספות שונות שאתם אוהבים. והכל תוך 30 דקות.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  גבינות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

מערוך.
נייר אפייה + מעט מאוד שמן קנולה.
צלחת /סרגל.
קערה.
סכין.
כף.
סכין גלגלת לפיצה/ סכין חדה.
משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.

מרכיבים:
  • 400 גרם בצק עלים מרודד. מופשר- קונים בכל סופר.
  • 400 גרם רכז עגבניות
  • 2 עגבניות גדולות מרוסקות/חתוכות דק.
  • 2 כפות קטשופ
  • 1 כפית טימין- לא חובה.
  • 1 כפית אורגנו - לא חובה.
  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת או כל גבינה אחרת שמתחשק לכם: פרמזן, מוצרלה וכו.
  • תוספות: אנשובי, פטריות, תירס, טונה, בצל וכדומה
  • *התאימו את הכמויות לגודל הפיצה שהכנתם. על פי גודל הבצק שברשותכם.
הוראות הכנה:
  1. מחממים תנור 180 מ"צ טורבו.
  2. מרדדים בצק עלים לקוטר של כ-30 ס"מ . או כל קוטר בהתאם לגודל הבצק שברשותכם. גם העובי הוא החלטה, האיטלקים עושים את הבצק של הפיצה דק מאוד, אחרים עבה יותר . אז אתם מרדדים כמו שאתם אוהבים.
  3. מחליטים איך תראה הפיצה. אם רוצים עגולה- שמים צלחת קרוב לקוטר הבצק ועם סכין חותכים מסביב וכך נוצר עיגול מושלם. או פיצה מרובעת או מלבנית ואז חתוכים קווים ישרים בשולי הבצק. אפשר עם סרגל.
  4. מעבירים את הבצק לנייר האפייה. *ניתן להכניס את הבצק בשלב זה לעשר דקות לתנור. הוא יאפה מעט ויתפח מעט. ואז נוציא אותו ונמשיך בעשייה עם הבצק החם. אנחנו מעבירים את הבצק בעזרת נייר האפייה לתבנית קרה. וממשיכים משם.
  5. בקערה מערבבים את העגבניות, הקטשופ, הטימין והאורגנו.
  6. מורחים את הרוטב על הבצק בעזרת כף.
  7. על הרוטב מפזרים את הגבינה הצהובה.
  8. מפזרים מעל את התוספות שהכנתם או בלי תוספות. הכל בכמויות כפי שמתחשק לכם לאכול את הפיצה.
  9. מכניסים לתנור ל20 דקות או עד שהפיצה מבעבעת והבצק הזהיב.
  10. מוצאים מהתנור ומגישים לשולחן.
  11. פורסים בסכין חדה או בזהירות עם סכין גלגלת לפיצה.
  12. שמים על השולחן גם טבסקו ותבלינים לפיצה אם יש.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 12/09/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'