מתכון בצל כבוש נהדר | יס-שף

בצל כבוש נהדר

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

בצלים כבושים מוסיפים טעם בכל ארוחה ליד הבשר או הדג. תוספת אהובה במטבח האנגלי ליד הפיש אנד צ'יפס. לצרפתים ליד הפטה אווז ובהונג קונג מוגשים בצלי פנינה כבושים, כמנת פתיחה. קל להכנה וטעים.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 0 דקות

מספר סועדים: 9-10 

כלים:

  • זמן הכנה: שבוע. 
  • ****************
  • סכין חדה.
  • צנצנת זכוכית שקופה+מכסה

מרכיבים:
  • 1/2 ק"ג בצל יבש/ בצלי פנינה/ בצל סגול - פרוס.
  • 1 כוס מים חמים, שהתקררו.
  • 1 כוס חומץ יין לבן או אדום / חומץ 5% רגיל.
  • 2 כפיות גדושות מלח שולחן.
  • לא חובה:
  • 2 עלי דפנה.
  • 1/8 כפית גרגירי פלפל שחור.
  • 1/4 פלפל ירוק חריף.
  • 1/2 כפית שטוחה סוכר.
הוראות הכנה:
  1. מקלפים ופורסים את הבצלים*.
  2. מכניסים את הבצלים לצנצנת. מכסים במים. מוסיפים מלח. מכסים בחומץ.**
  3. סעיפים 1,2 הם המתכון הבסיסי. מכאן אפשר לעבור לסעיף 5. או אם רוצים, וכדאי, ניתן להוסיף לצנצנת: עלי הדפנה, סוכר,הפלפל השחור והירוק.
  4. אוטמים עם המכסה.
  5. משקשקים מספר פעמים לערבוב.
  6. מעמידים במקום קריר, יבש וחשוך לשבוע.
  7. אפשר לשקשק ולטלטל את הצנצנת מידי פעם- לא חובה
  8. לאחר שמוכן, מעבירים למקרר.
  9. *להוספת מתיקות בבצלים ניתן לטגן אותם עד הזהבה לפני הנכסתם לצנצנת. **אם חסרים נוזלים מוסיפים ביחס של חצי כוס מים חצי חומץ.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 25/09/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
4 משתמשים סימנו 'כן'