מתכון תבשיל פרגיות עם זיתים, לימונים כבושים ועגבניות | יס-שף

תבשיל פרגיות עם זיתים, לימונים כבושים ועגבניות

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

תבשיל פרגיות עם זיתים ירוקים, לימונים כבושים ועגבניות תמר. כל אלה יחד יוצרים תבשיל קל ומהיר להכנה וטעים מאוד.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

סיר עם מכסה -קוטר כ-22 ס"מ.
קערה בינונית. 
כף ערבוב.

מרכיבים:
  • 500 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות בינוניות / חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות. כ 2 ס"מ.
  • כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
  • לטיגון- 3 כפות שמן קנולה.
  • 1 בצל יבש גדול פרוס.
  • 4 עגבניות תמר חתוכות לרבעים.
  • 2-4 שיני שום כתושות.
  • כפית עלי תימין .
  • כוס זיתים ירוקים מגולענים (בשום אופן לא לשים זיתים עם גרעין, סכנה לשבירת שיניים לסועדים)
  • 2 כפות לימונים כבושים -אפשר ממרח או לימונים כבושים וקצוצים - בכל סופרמרקט.
  • **ניתן להוסיף ירקות נוספים שאתם אוהבים ואינם זקוקים לבישול ארוך.
הוראות הכנה:
  1. בקערה נשים את הפרגיות. מתבלים במלח ופלפל ומעסים עם הידיים. שמים בצד.
  2. מחממים את הסיר עם שמן קנולה.
  3. מוסיפים את הבצל.מטגנים עד הזהבה.
  4. מוסיפים את העוף ומבשלים עד שהוא משחים ונסגר מכל הצדדים. בנתיים גם הבצל ממשיך להתקרמל וזה מצוין.
  5. מוסיפים את העגבניות, שום, תימין, זיתים ולימונים כבושים. מערבבים טוב.
  6. אפשרות נוספת, ניתן לשים את כל המרכיבים הללו בקערה נפרדת. לערבב טוב ולאחר מכן להוסיף לסיר.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות על להבה בינונית-נמוכה. לא לבשל יותר מידי כדי לא לייבש את העוף ולהשאיר אותו עסיסי.
  8. לאחר עשר דקות מערבבים. רואים כי יש נוזלים בסיר. במידה וחסר מוסיפים רבע כוס מים. מערבבים.
  9. כאשר מוכן מגישים סיר למרכז השולחן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 27/09/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'