תבשיל פרגיות עם זיתים, לימונים כבושים ועגבניות
תבשיל פרגיות עם זיתים ירוקים, לימונים כבושים ועגבניות תמר. כל אלה יחד יוצרים תבשיל קל ומהיר להכנה וטעים מאוד.
קטגוריה: עוף
תת-קטגוריה: על הכיריים
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 40 דקות
מספר סועדים: 3-4
סיר עם מכסה -קוטר כ-22 ס"מ.
קערה בינונית.
כף ערבוב.
- 500 גרם נתחי פרגיות (ירכי עוף ללא עצם) חתוכים לקוביות בינוניות / חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות. כ 2 ס"מ.
- כפית מלח שולחן - או לפי הטעם.
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון - או לפי הטעם.
- לטיגון- 3 כפות שמן קנולה.
- 1 בצל יבש גדול פרוס.
- 4 עגבניות תמר חתוכות לרבעים.
- 2-4 שיני שום כתושות.
- כפית עלי תימין .
- כוס זיתים ירוקים מגולענים (בשום אופן לא לשים זיתים עם גרעין, סכנה לשבירת שיניים לסועדים)
- 2 כפות לימונים כבושים -אפשר ממרח או לימונים כבושים וקצוצים - בכל סופרמרקט.
- **ניתן להוסיף ירקות נוספים שאתם אוהבים ואינם זקוקים לבישול ארוך.
- בקערה נשים את הפרגיות. מתבלים במלח ופלפל ומעסים עם הידיים. שמים בצד.
- מחממים את הסיר עם שמן קנולה.
- מוסיפים את הבצל.מטגנים עד הזהבה.
- מוסיפים את העוף ומבשלים עד שהוא משחים ונסגר מכל הצדדים. בנתיים גם הבצל ממשיך להתקרמל וזה מצוין.
- מוסיפים את העגבניות, שום, תימין, זיתים ולימונים כבושים. מערבבים טוב.
- אפשרות נוספת, ניתן לשים את כל המרכיבים הללו בקערה נפרדת. לערבב טוב ולאחר מכן להוסיף לסיר.
- מכסים את הסיר ומבשלים כ-25 דקות על להבה בינונית-נמוכה. לא לבשל יותר מידי כדי לא לייבש את העוף ולהשאיר אותו עסיסי.
- לאחר עשר דקות מערבבים. רואים כי יש נוזלים בסיר. במידה וחסר מוסיפים רבע כוס מים. מערבבים.
- כאשר מוכן מגישים סיר למרכז השולחן.
- כתוספת ניתן להגיש אורז לבן או תפוחי אדמה בתנור וסלט גזר ופלפלים חריפים
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 27/09/2018