מתכון קדרת בשר טלה עם חומוס, צי'לי וגי'נג'ר | יס-שף

קדרת בשר טלה עם חומוס, צי'לי וגי'נג'ר

בקר | תבשיל | בשרי  
דירוג  

תבשיל צפון אפריקאי מושלם. אפשר להחליף את בשר הטלה עם כל בשר אחר, המתאים לבישול ארוך. למשל: צלי כתף, שריר קידמי, קשתית, חזה, אוסובוקו, צוואר ועוד.. תוספת: קוסקוס/ אורז/ תפוח אדמה.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  תבשיל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • סיר ברזל או סיר אחר לבישול ארוך. קוטר 28 ס"מ.
  • 3 קעריות בינוניות.
  • סיר בינוני
  • כף עץ
  • מסננת.

מרכיבים:
  • קופסא קנויה של גרגירי חומוס שלם 290 גרם - ללא המים. - אפשר גם להכין לבד.
  • 2 חצילים גדולים.
  • מלח , פלפל שחור גרוס
  • 10 עגבניות- רצוי מזן תמר.
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט.
  • 2 ק"ג בשר טלה חתוך לקוביות גדולות. או כל בשר אחר המתאים לבישול ארוך.
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 6 פלפלי צ'ילי קצוצים.
  • 2 כפות גינגר טרי מגורד.
  • 4 שיני שום קצוצות.
  • 1. כפית חומץ.
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה.
  • 1 כף כוסברה טרייה קצוצה.
  • 1 כוס כוסברה יבשה
  • שמן קנולה לטיגון החצילים.
הוראות הכנה:
  1. חותכים את החצילים לקוביות בינוניות 2.5 ס"מ לערך . מטגנים בסיר עם שמן עד להזהבה. שמים במסננת בצד.
  2. חולטים את העגבניות במים רותחים. מקלפים את הקליפה. מסלקים את הגרעינים וחותכים לריבועים. שמים בקערה בצד.
  3. בקערה שמים: כמון, כוסברה יבשה , מלח, אגוז מוסקט: מצפים את ריבועי הבשר עם התבלינים כך שיצפו אותו בכל צדדיו.
  4. מחממים קדרה / סיר הברזל על אש בינונית מוסיפים מעט שמן קנולה ומשחימים בו את הבשר מכל צדדיו עד שיזהיב.
  5. מוסיפים את החצילים עם הבשר , כ2 דקות מערבבים ללא הפסקה
  6. מוסיפים צילי וג'נג'ר ומבשלים עוד 3 דקות. מערבבים ללא הפסקה
  7. מוסיפים את החומץ והעגבניות. מערבבים.
  8. מנמיכים להבה.
  9. מבשלים כשעה וחצי עם מכסה**. לאחר מכן מוסיפים את החומוס, ללא המים מהקופסא.
  10. מבשלים עוד עשר דקות.
  11. בודקים את התיבול. מתקנים תיבול אם יש צורך. חצי שעה לפני שורצים להגיש מסירים מכסה. מגביהים אש ונותנים לנוזלים להתאדות.
  12. לפני ההגשה: מפזרים פטרוזיליה וכוסברה טרייה מעל התבשיל. . ומגישים את הסיר לשולחן. **בסיר ברזל אתם יכולים בישול ארוך של מספר שעות. כמו חמין. אבל מה שבטוח לא פחות משעתיים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 13/02/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'