מתכון תבשיל בקר בחומוס ותפוחי אדמה - בבישול ארוך | יס-שף

תבשיל בקר בחומוס ותפוחי אדמה - בבישול ארוך

בקר | תבשיל | בשרי  
דירוג  

צלי בקר משובח עם תפוחי אדמה וחומוס, מבושלים בבישול ארוך. טעים וקל להכנה. אתם חייבים לנסות.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  תבשיל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

מרכיבים:
  • 250 גרם גרגירי חומוס מוכנים.
  • 1/2 כוס שמן קנולה.
  • 1.5 ק"ג בשר בקר (צוואר או שייטל) חתוך לקוביות.
  • 10 שיני שום כתושות.
  • כפית שטוחה של זנגביל/גינגר טחון.
  • 1 כפית כוסברה טחונה.
  • 1.5 כפיות שטוחות כורכום.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה-לא חובה.
  • 1 כפית פפריקה חריפה.
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים. (זן אבונדל- זן אירי..או קוסמוס)- ניתן גם ללא הקליפה, אך הקליפה נותנת מרקם טעם נוסף לתבשיל. לשיקולכם.
  • 3 עגבניות גדולות, *חלוטות, קלופות וחתוכות לריבועיים
  • 1 כפית מלח.
  • מים (אפשר גם להוסיף למים כפית ציר בקר).
הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה שמים את כל התבלינים. מערבבים. מצפים את ריבועי הבשר עם התבילינים כך שיצפו אותו בכל צדדיו. טבילה אחת לכל צד מספיקה. שמים בצד.
  2. מחממים סיר עם שמן קנולה. מכניסים את קוביות הבשר ומשחימים אותם מכל הצדדים. הופכים בעזרת מלקחיים.
  3. מוסיפים את החומוס, השום, עגבניות, תפוחי האדמה, ואם נשארו תבלינים בקערה אז גם אותם - מערבבים טוב.
  4. מוסיפים מים עד כדי כיסוי הבשר. מוסיפים את המלח. מערבבים.
  5. מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך. מכסים סיר.
  6. מבשלים כ-3 שעות. ניתן לפתוח מידי פעם את הסיר ולערבב. אם חסר מים, מוסיפים. - בסיר ברזל לא חובה.
  7. כחצי שעה לפני סיום הבישול, פותחים מכסה. בודקים: במידה והרוטב לא הסמיך, כי סיר ברזל מאוד אוהב לשמור נוזלים: משאירים את הסיר פתוח, מגבירים מעט את האש. כדי שרוב המים יתאדו והרוטב יסמיך. משגיחים. מערבבים מידי פעם.
  8. מגישים סיר למרכז השולחן. ניתן להגיש עם תוספת אורז


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 07/10/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'