מתכון קיש פטריות וכרישה | יס-שף

קיש פטריות וכרישה

מאפים | קיש | חלבי  
דירוג  

שני ירקות מעודנים היוצרים יחד חגיגה אמיתית. קל להכנה, טעים ומשביע.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  קיש

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות

מספר סועדים: 2-3 

כלים:

מרכיבים:
  • 200 גרם בצק עלים מופשר /*התבנית צריכה להיות מוכנה וקרה לפני התחלת העבודה על המלית.
  • למלית:
  • 2 ביצים M.
  • 100 גרם שמנת חמוצה (חצי מנה).
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
  • 1 כפית מלח שולחן.
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס- או לפי הטעם.
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון.
  • 1 כף שומשום שחור/לבן.
  • 2 כרישות בינוניות - החלק הלבן והחלק הירוק פרוסים לטבעות דקות.
  • 3 פטריות פורטובלו / 4 פטריות שומפיניון- פרוסות וחתוכות.
  • לטיגון:
  • 20 גרם חמאה- לטגון הכרישה והפטריות
  • מלחייה- נפזר מעט מלח - לפי הטעם.
הוראות הכנה:
  1. תוספות מתאימות:  סלט גזר , סלט כרוב לבן.
  2. במחבת נמיס חמאה, נוסיף את הפטריות והכרישה, נזרע מעט מלח מעל, נערבב מידי פעם עד שהירקות יטגנו. נשים בצד.
  3. נחמם תנור ל - 180 מ"צ טורבו.
  4. בקערה נשים את שאר החומרים - נערבב טוב עם מטרפה. נטעם ונשפר תיבול, אם צריך.
  5. מפזרים על התבנית את הכרישה והפטריות.
  6. מוזגים את המלית כך שתכסה את כל התבנית.
  7. מכניסים לתנור לכ- 40 דקות או עד שסכין שנכנס למרכז התבנית יוצא נקי ולא נוזלי.
  8. מעבירים לרשת קירור לכ-10 דקות.
  9. אם התבנית מתפרקת. מוציאים את הדפנות משאירים בסיס. אם לא, מגישים עם התבנית למרכז השולחן.
  10. לשמור במקרר יום יומיים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 21/10/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'