עוגיות תפוז הכי טעימות!
עוגיות תפוזים הם עוגיות בטעם הדרי, כי מה יותר ישראלי מתפוח זהב, עם גרידת תפוז מהקליפה העסיסית המלאה בכל כך הרבה טעם ועם סוכר חום מתקתק. טויסט מתוק ליד הקפה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: שומרות על צורתן לאחר האפייה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 30+
- מיקסר + וו גיטרה / קערה גדולה + מטרפה.
- חותכנים או קורצנים לפי בחירתכם.
- 2 תבנית אפייה + 2 נירות אפייה.
- נילון נצמד.
- רשת קירור.
- 1 כוס סוכר חום/ דמררה, דחוס בתוך הכוס.
- 120 גרם חמאה, רכה / לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
- 1 כף קליפת תפוז , מגוררת דק.
- 1 ביצה L.
- 3/4 כפית תמצית תפוז / כף מיץ מתפוז סחוט.
- 2 כוסות קמח לכל מטרה- מנופה.
- 2 כפיות שטוחות אבקת אפייה.
- 1/4 כפית שטוחה מלח.
- מעט קמח - למשטח העבודה ולחותכנים.
- במיקסר מערבבים יחד סוכר חום וחמאה, עד מרקם אוורירי.
- מוסיפים ביצה, תמצית תפוז, קליפת תפוז מגוררת ומערבבים עד מרקם אחיד.
- מנמיכים מהירות, מוסיפים בהדרגה לתערובת: קמח, אבקת אפייה ומלח. עד לבצק אחיד.
- יוצרים כדור, עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מינימום.
- לאחר חצי שעה, מחממים תנור 180 מ"צ טורבו.
- מעבירים את הבצק למשטח עבודה שקומח מעט.
- מרדדים חצי מהבצק. לעובי של כ- 4 מ"מ. מקמחים מעט את החותכנים/קורצנים ויוצרים צורות בבצק.
- מעבירים לנייר אפייה על תבנית האפייה.
- וכך גם עם החצי בצק הנותר.
- מכניסים לתנור לכ- 10-12 דקות.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- שומרים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/11/2018