עוגיות בננה נהדרות
עוגיות בננות טעימות, נימוחות ורכות. עוגיות עם סוכר חום ותמצית רום, אשר מקבלות לחות ועסיסיות מהבננות הבשלות תענוג בכל ביס. קל להכנה . עוגיות ליגה גם אם הם נראות קצת לחמניות.. הם ממש לא.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: סוכר חום / דמררה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 25 דקות
מספר סועדים: 12+
- מיקסר +וו גיטרה / קערה גדולה + מטרפה.
- קערה גדולה .
- 2 כפיות.
- מטרפה.
- תבניות אפייה +נירות אפייה.
- מרית.
- רשת קירור.
- 225 גרם חמאה - רכה / לפרווה מחאה או מרגרינה.
- 1 כוס סוכר חום / דמררה -דחוס בתוך הכוס.
- ¾ כוס סוכר לבן.
- 2 ביצים L .
- 2 כוסות של בננות בשלות מעוכות, עם מזלג, למחית. (אפשר גם מבננות שחורות).
- ½2 כפיות תמצית רום.
- 1 כפית תמצית וניל.
- ½3 כוסות קמח לכל מטרה- מנופה.
- ½1 כפיות שטוחות סודה לשתיה.
- ¾ כפית שטוחה מלח.
- ¾ כוס צימוקים - לא חובה.
- מחממים תנור ל 180-190 מעלות צלזיוס טורבו.
- בקערה מערבבים, עם מטרפה, קמח, סודה ומלח.
- מערבבים במיקסר חמאה וסוכרים עד תערובת אורירית.
- מוסיפים את הביצים, בננות, תמציות רום ווניל- מערבבים היטב.
- מנמיכים מהירות, מוסיפים בשלבים את קערת הקמח. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים צימוקים. מערבבים מעט.
- עם כפית אחת, מדדו כפית בצק ודחפו אותה לתבנית עם הכפית השנייה. סדרו גבשושי בצק במרחק של 2 ס"מ אחד מהשני. הבצק יתפשט במהלך האפייה ויצור צורה מעוגלת, עם גבעה קטנה. *העוגיות יוצאות בקוטר של כ- 7 ס"מ. *ההצעה שלנו: אפו בסבב של 12 עוגיות.
- הכניסו לתנור לכ- 10-15 דקות.
- העבירו את התבנית לרשת הקירור. אפשר בעזרת מרית, עד קירור מוחלט.
- שימרו בכלי אטום .
- ***הצעה: כיוון שהבצק נוזלי יחסית, ניתן להכניסו לשקית זילוף ולזלף צורות כמו ספירלה, אקלר וכדומה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 30/11/2018