מתכון אצבעות אנטריקוט ברוטב פטריות וערמונים | יס-שף

אצבעות אנטריקוט ברוטב פטריות וערמונים

בקר | בשר בקר | בשרי  
דירוג  

בשר בבישול ארוך. תבשיל בשר קל להכנה וטעים טעים. יש בו בשר אנטריקוט משובח, יש בו פטריות מסוגים שונים, ערמונים עם טעם מיוחד ונהדר ורוטב קל להכנה. והכל בבישול המשתבח עם הזמן. בישול בגז ובתנור.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  בשר בקר

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 30 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

  • סיר סוטאז (נמוך) כ-28 ס"מ+מכסה+ מתאים גם לתנור. 
  • קערה בינונית.
  • כף ערבוב.

מרכיבים:
  • מעט שמן קנולה לטיגון.
  • 4 בצלים בנוניים - פרוסים.
  • חבילה של אצבעות אנטריקוט (כ-900 גרם) - בכל סופר או קצבייה.
  • 2 סלסלות של פטריות מסוגים שונים- פרוסות.
  • 3 שיני שום כתושות.
  • סלק גדול קלוף ופרוס לקוביות גדולות.
  • 5 עגבניות מרוסקות בבלנדר/ תרכיז עגבניות 260 גרם.
  • 2 שקיות ערמונים בוואקום - פרוסים.
  • 2 כפיות אבקת מרק פטריות - לא חובה.
  • 2.5 כוסות מים.
  • 1 כף מלח.
  • 1 כף שטוחה פפריקה חריפה/ מתוקה.
  • 1 כפית שטוחה כורכום.
הוראות הכנה:
  1. שופכים מעט שמן קנולה לסיר. מחממים. מכניסים בשר. סוגרים את הבשר מכל הכיוונים, כלומר צורבים מכל צד עד שהוא משחים. מוציאים לקערה ושמים בצד.
  2. מכניסים לסיר את הבצלים ומקרמלים- מטגנים על אש בינונית-נמוכה עד שהבצל הופך את צבעו לחום/זהוב. לוקח כחצי שעה או יותר זה לא צ'ק צ'אק מוכן (אפשר ועדיף להכין יום לפני).
  3. מוסיפים את הפטריות. ומטגנים מעט. עד שהם מטוגנת מעט.
  4. מוסיפים את הערמונים ונותנים גם להם להתקרמל מעט.
  5. מוסיפים את האנטריקוט.
  6. בקערה, בה שמנו את הבשר, שמים את המים ואת כל שאר המרכיבים, שעדין לא השתמשנו בהם. מערבבים טוב.
  7. שופכים לסיר לאט לאט, כיוון שהמים בקערה, צריכים לכסות את הבשר ולא יותר. אם חסר- נוסיף מים.
  8. מביאים את הסיר לרתיחה. מנמיכים מעט. מערבבים קלות. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
  9. סוגרים מכסה. מבשלים על הגז שעה.
  10. לאחר שעה מדליקים תנור 120 מ"צ טורבו. מכניסים את הסיר עם המכסה לתנור. לפחות לשעתיים.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 05/12/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'