מתכון עוגת שוקולד אמיתית עם אגוזים | יס-שף

עוגת שוקולד אמיתית עם אגוזים

עוגות | שוקולד | חלבי  
דירוג  

עוגת שוקולד עם טעם שוקולדי אמיתי, אגוזים ואפילו קפה שחור המוסיף טעם משגע כי אי אפשר לטעות עם קפה ושוקולד. עוגת ספוג עם מרקם קליל וטעים מאוד. קלה להכנה ומרשימה. נפדר אבקת סוכר, נניח כדור גלידה בצד פרוסת העוגה ונגיש.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ -  משומנת עם מעט שמן קנולה/חמאה ועליה נפזר  מעט קקאו (לא קמח - כי הוא יתן מרקם לבן)
  • מיקסר +וו הקצפה+ 2 קערות.
  • סיר קטן.
  • לקקן.
  • קיסם עץ.
  • רשת קירור.
  • סכין.
  • מסננת.

מרכיבים:
  • מעט שמן קנולה וקקאו- לשימון תבנית.
  • 4 ביצים L - מופרדות.
  • 1 כוס סוכר לבן- מחולקת לשני חצאים.
  • 3 כפות קפה שחור ושלוש כפות מים רותחים- נערבב יחד / חצי כפית קפה נמס ושלוש כפות מים רותחים- נערבב יחד.
  • 100 גרם שוקולד מריר- שבור לקוביות.
  • 100 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה או מרגרינה - חתוכה לקוביות.
  • 1 כוס קמח - מנופה.
  • 1/2 כוס אגוזי מלך/ אגוזי פקאן - שבורים או קצוצים מעט.
  • 1/4 כפית קרם טרטר - לא חובה.
  • לעיטור: אבקת סוכר.
הוראות הכנה:
  1. הדליקו תנור ל 180 מ"ט טורבו.
  2. בסיר קטן חממו על אש קטנה שוקולד מריר וקפה שחור, תוך כדי השגחה וערבוב. לאחר שהשוקולד נמס הורידו מהאש.
  3. הוסיפו את החמאה וערבבו עד שהחמאה תימס.
  4. בקערת מיקסר הקציפו את החלמונים (הצהוב של הביצה) עד שיסמיכו. הוסיפו את השוקולד וערבבו בעדינות עם לקקן.
  5. הוסיפו חצי כוס סוכר בהדרגה וערבבו יחד, עד שיווצר קצף סמיך.
  6. בקערת מיקסר אחרת, הקציפו את החלבונים עם קרם טרטר עד שיווצר קצף. הוסיפו את שאר הסוכר בהדרגה וערבבו במהירות בינונית עד שיווצר קצף מבריק ויציב.
  7. הוסיפו עם לקקן כרבע מכמות הקמח לתערובת החלבונים וכרבע מתערובת השוקולד. וקפלו בעדינות יחד בקערה. חזרו על הפעולה.
  8. הוסיפו את האגוזים וערבבו מעט.
  9. צקו את הבלילה לתבנית. הכניסו לתנור ל- 40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  10. הוציאו לרשת קירור.
  11. לאחר חצי שעה עברו עם סכין על דפנות העוגה. *אם בחרתם בתבנית קפיצית. שחררו את התבנית, השאירו את העוגה על הרשת עד קירור מוחלט. **אם התבנית אינה קפיצית - חכו עד קירור מוחלט. לאחר מכן שימו את צלחת ההגשה על העוגה והפכו את הצלחת עם העוגה. העוגה "תצנח" על המגש. והחלק התחתון יהפוך לחלק העליון.
  12. עם מסננת פזרו אבקת סוכר על העוגה.
  13. אם רוצים ניתן להוסיף לצד פרוסת העוגה כדור גלידה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 08/12/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
3 משתמשים סימנו 'כן'