מתכון קרקר בריאות. טבעוני. ללא גולטן. ללא סוכר ודל פחממות. | יס-שף

קרקר בריאות. טבעוני. ללא גולטן. ללא סוכר ודל פחממות.

עוגיות | פרווה | פרווה  
דירוג  

קרקר פריך כמו לחם אבל לחם אחר. תערובת עשירה של גרעינים בריאים. מעולה לארוחת בוקר או ליד פלטת גבינות. ללא גלוטן. ללא קמח. ללא סוכר. טבעוני ודל פחמימות. והכי חשוב, טעים. מאוד. בכל פעם שמתחשק לכם לחם ואתם רוצים משהו אחר.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 55 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • קערה גדולה. 
  • כף ערבוב.
  • תבנית אפייה+2 ניירות אפייה. 
  • לקקן.
  • מערוך.

מרכיבים:
  • 1/3 כוס קמח שקדים.
  • 1/3 כוס גרעיני חמניות.
  • 1/3 כוס גרעיני דלעת.
  • 1/3 כוס זרעי פשתן או זרעי צ'יה.
  • 1/3 כוס שומשום.
  • 1 כף אבקת קליפת פסיליום - בחנויות טבע.
  • 1 כפית מלח שולחן.
  • ¼ כוס שמן קוקוס- (אם הוא אינו מומס אין צורך להמיס. כי במילא מוסיפים מים רותחים)
  • 1 כוס מים רותחים.
הוראות הכנה:
  1. מחממים את התנור ל-150 מ"צ טורבו.
  2. מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מוסיפים מים רותחים ושמן. מערבבים יחד עם כף עץ.
  3. מערבבים עד שהתערובת הופכת לגוש מוצק יחסית כמו ג'ל.
  4. עם לקקן לוקחים כמות קטנה מהתערובת בכל פעם ומועכים אותה על משטח האפייה, שהיא לא תהיה דקה מאוד אבל גם לא עבה. ממלאים את כל התבנית אפייה.
  5. מניחים על התערובת עוד נייר אפייה ועוברים עם מערוך כדי לשטח את הבצק באופן אחיד.
  6. מסירים את הנייר העליון ואופים על המדף התחתון בתנור במשך כ-45 דקות, לבדוק מדי פעם. זרעים רגישים לחום ולכן לשים לב בעיקר לקראת סוף זמן האפייה.
  7. מכבים את התנור ומשאירים את הקרקרים בתנור. עד קירור מוחלט.
  8. מוציאים מהתנור. עם הידיים שוברים לחתיכות, בעדינות.
  9. שומרים בכלי אטום.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 22/12/2018

תגובות והערות: (3)
14/10/2021
5/5

אפשר להמיר בשמן רגיל או ב 70 גרם חמאה. לא ניסיתי, אבל אלו ההמרות בחומרים הללו.

 ענבל
14/10/2021
0/5

במה ניתן להחליף את שמן הקוקוס?

 חדוה
05/05/2021
5/5

מעולה😍😍😍😍😍 המתכון הכי טוב עד היום.לשים פחות מלח.


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
12 משתמשים סימנו 'כן'