תבשיל קל להכנה ומשגע עם צלעות בקר נהדרות וערמונים המוסיפים טעם מיוחד. מגישים בתוספת אורז.
כלים:
- סיר ברזל 28 ס"מ / סיר המתאים לבישול ארוך + מכסה.
- כף ערבוב מעץ.
- מלקחיים
- קערה בינונית.
מרכיבים:
- 1.5 קילו אסאדו - חתוך לפרוסות. (אפשר גם בשר אחר המתאים לבישול ארוך).
- 2 בצלים פרוסים וחתוכים - לטיגון.
- 1 גזר חתוך לפרוסות עבות.
- 5 שיני שום פרוסות + 3 שיני שום כתושות.
- 100 גרם רסק עגבניות.
- 2 חבילת ערמונים. "קלויים קלופים מוכנים לאכילה" - שבורים. עם פתיש שניצלים, שהם עוד בתוף השקית הסגורה, נכה על הערמונים.
- 2-3 ענפי טימין.
- 2 גרד על פומפייה דקה של אגוז מוסקט.
- 2 כוסות ציר בקר/מים - חמים.
- מלח - לפי הטעם. (אנחנו הוספנו 2 כפיות)
הוראות הכנה:
- נטגן בסיר את הבצל, עד להשחמה.
- נוסיף את השום הכתוש ונערבב יחד עוד 3 דקות. נפזר על הבצל והשום מעט מלח ולערבב.
- להוסיף את נתחי האסאדו ולסגור אותו מכל הצדדים, עד השחמה. ניתן להעזר במלקחיים. מוסיפים את הגזר הפרוס.
- בקערה נפרדת שמים ציר בקר, רסק עגבניות, מוסקט, מלח,פלפל. שום פרוס, מערבבים טוב. טועמים. משפרים תיבול אם צריך.
- שופכים לסיר. לאט לאט. הנוזלים צריכים להגיע רק עד חצי מעובי הבשר ועובי פרוסות הבשר משתנה כל פעם, כך שיתכן ויהיה צורך בפחות נוזלים. מערבבים.
- להביא לרתיחה. להנמיך אש. להניח ענפי טימין. לסגור מכסה.
- לבשל 3 שעות מינימום. לערבב מידי פעם. בסיר ברזל לא חובה.
- כשעה לפני ההגשה פותחים מכסה. מגדילים אש ונותנים למים להתאדות, כך שיווצר מרקם של רוטב. לערבב מידי פעם.
- חצי שעה, בערך, לפני תום הבישול מוסיפים את הערמונים. מערבבים.
- מגישים סיר למרכז השולחן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 31/01/2019
עוד מתכונים שיעניינו אותך !