מתכון תבשיל אסאדו עם ערמונים | יס-שף

תבשיל אסאדו עם ערמונים

בקר | תבשיל | בשרי  
דירוג  

תבשיל קל להכנה ומשגע עם צלעות בקר נהדרות וערמונים המוסיפים טעם מיוחד. מגישים בתוספת אורז.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  תבשיל

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 6 שעות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

  • סיר ברזל 28 ס"מ / סיר המתאים לבישול ארוך + מכסה. 
  • כף ערבוב מעץ.
  • מלקחיים
  • קערה בינונית.

מרכיבים:
  • 1.5 קילו אסאדו - חתוך לפרוסות. (אפשר גם בשר אחר המתאים לבישול ארוך).
  • 2 בצלים פרוסים וחתוכים - לטיגון.
  • 1 גזר חתוך לפרוסות עבות.
  • 5 שיני שום פרוסות + 3 שיני שום כתושות.
  • 100 גרם רסק עגבניות.
  • 2 חבילת ערמונים. "קלויים קלופים מוכנים לאכילה" - שבורים. עם פתיש שניצלים, שהם עוד בתוף השקית הסגורה, נכה על הערמונים.
  • 2-3 ענפי טימין.
  • 2 גרד על פומפייה דקה של אגוז מוסקט.
  • 2 כוסות ציר בקר/מים - חמים.
  • מלח - לפי הטעם. (אנחנו הוספנו 2 כפיות)
הוראות הכנה:
  1. נטגן בסיר את הבצל, עד להשחמה.
  2. נוסיף את השום הכתוש ונערבב יחד עוד 3 דקות. נפזר על הבצל והשום מעט מלח ולערבב.
  3. להוסיף את נתחי האסאדו ולסגור אותו מכל הצדדים, עד השחמה. ניתן להעזר במלקחיים. מוסיפים את הגזר הפרוס.
  4. בקערה נפרדת שמים ציר בקר, רסק עגבניות, מוסקט, מלח,פלפל. שום פרוס, מערבבים טוב. טועמים. משפרים תיבול אם צריך.
  5. שופכים לסיר. לאט לאט. הנוזלים צריכים להגיע רק עד חצי מעובי הבשר ועובי פרוסות הבשר משתנה כל פעם, כך שיתכן ויהיה צורך בפחות נוזלים. מערבבים.
  6. להביא לרתיחה. להנמיך אש. להניח ענפי טימין. לסגור מכסה.
  7. לבשל 3 שעות מינימום. לערבב מידי פעם. בסיר ברזל לא חובה.
  8. כשעה לפני ההגשה פותחים מכסה. מגדילים אש ונותנים למים להתאדות, כך שיווצר מרקם של רוטב. לערבב מידי פעם.
  9. חצי שעה, בערך, לפני תום הבישול מוסיפים את הערמונים. מערבבים.
  10. מגישים סיר למרכז השולחן.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 31/01/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
2 משתמשים סימנו 'כן'