מתכון שיפודי חזה עוף במרינדה אסיאתית | יס-שף

שיפודי חזה עוף במרינדה אסיאתית

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

עוף במרינדה בטעם חריף-חמוץ. בישול השיפודים על מחבת פסים יוצר ארוחה קלה להכנה וטעימה טעימה.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 20 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

מרכיבים:
  • כ- 500 גרם חזה עוף פרוס לקוביות - בגודל המתאים לשיפוד.
  • לשימון: מעט ספרי שמן קנולה/ שמן קנולה.
  • למרינדה:
  • מיץ מחצי לימון.
  • 4 כפות רוטב סויה.
  • 2 כפות רוטב צילי חריף. (אנחנו הוספנו "רוטב סריראצ'ה חריף"- שהוא חריף ברמות על).
  • 4 שיני שום - כתושות.
  • 1 כף שמן שומשום בהיר.
  • 1 כף גינגר טרי / 3 קוביות גינגר קפוא - מופשרות לטמפ' החדר.
  • 1 כפית צילי גרוס.
הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי המרינדה. מערבבים טוב.
  2. מוסיפים את העוף. מערבבים טוב.
  3. שמים בצד מינימום שעתיים. בטמפרטורת החדר.
  4. משפדים את העוף על השיפודים*.
  5. משמנים מעט מחבת פסים.
  6. צולים על מחבת פסים כ-12 דקות בכל צד על אש קטנה-בינונית או עד שהעוף משחים ומוכן.
  7. אפשר בליווי אורז או תפוחי אדמה וסלט כרוב לבן.
  8. לא חובה: אנחנו צלינו עם השיפודים גם פלפל חריף ירוק, פרוסות בצל יבש ואדום ושורש סלרי שריככנו לפני כן במים. *הטבלנו מעט ברוטב המרינדה שנשאר בקערה ולמחבת . מוסיף המון.
  9. *בין שיפודי העף הוספנו חתיכות בצל יבש ופרוסות פלפל חריף.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 15/02/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'