עוגת אפרסקים עם קרם שמנת וטעם גדול. החמצמצות- מתיקות של האפרסקים משתלב נהדר עם עוגת הספוג הרוויה בטעמי הפרי ועם המתיקות של הקרם שמנת. מומלצת וקלה להכנה.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ספוג
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 20 דקות
מספר סועדים: 11-12
- תבנית מלבנית כ- 24X36- משומנת ומקומחת מעט.
- מיקסר + וו גיטרה+וו הקצפה.
- קיסם עץ.
- קערה בינונית.
- כף.
- לקקן.
- פלטה מדורגת.
- רשת קירור.
- מסננת.
- סכין.
- 6 ביצים M.
- 1 כוס סוכר (170 גרם).
- 1 כפית (14 גרם) סוכר וניל.
- 1 +1/2 כפיות אבקת אפייה.
- 1/2 כוס שמן קנולה/חמניות.
- 1 כוס קמח רגיל- מנופה (170 גרם).
- פחית אפרסקים (500 גרם)- פרוסים לפלחים/ פחית משמשים משומרים.
- 500 מ"ל שמנת מתוקה.
- 1 כוס אבקת סוכר- מנופה (170 גרם).
- 1 כפית תמצית וניל.
- נחמם תנור ל- 180 מ"צ טורבו.
- במיקסר נערבב ביצים וסוכר - ללא התערבות כ-5 דקות.
- נוסיף את הסוכר וניל. נערבב
- נוסיף את השמן. נערבב
- נוסיף את אבקת האפייה. נערבב
- נוסיף את הקמח בחלקים, נערבב ונוסיף מעט בכל פעם. נערבב עד איחוד.
- הבלילה נוזלית. נשפוך את הבלילה לתבנית המלבנית.
- נכניס לתנור ל-20-25 דקות או עד שקסם יוצא עם מעט פירוריים לחים.
- בזמן שהבסיס בתנור, ניקח קערה ונשים עליה רשת. נפתח את פחית האפרסקים ונשפוך את האפרסקים לרשת. ניתן לסירופ מהפחית לנזול לקערה. נשים בצד.
- לאחר שהעוגה מוכנה נעביר אותה לרשת קירור. לאחר עשר דקות או מעט יותר, לא שהיא קרה! נעשה בה עם קיסם/מזלג חורים. ננעץ לכל אורכה ורוחבה של העוגה.
- ניקח מהסירופ 7-8 כפות ונפזר על כל העוגה. נניח את העוגה על רשת קירור עד קירור מוחלט. לאחר קירור מוחלט נמשיך.
- נכין את הקרם: במיקסר עם וו הקצפה נקציף את השמנת המתוקה.
- אחר שהיא התקשתה מעט נוסיף את אבקת הסוכר. נערבב.
- נוסיף תמצית וניל. נערבב.
- עם סכין נחתוך כ-4 חצאי אפרסק לפלחים, ונוסיף אותם לקערת המיקסר.
- נערבב עד שהשמנת מתקשה.
- עם לקקן נעביר את הקרם לתבנית העוגה. עם פלטה מדורגת נשטיחו באופן שווה על עוגת הספוג.
- נפזר את האפרסקים על העוגה ועם הלקקן נדחוף אותם מעט לפנים העוגה.
- נעביר למקרר לשעה לפחות - מוכן להגשה.
- ניתן לשמור במקרר כ-5 ימים.
- *ניתן להכין את העוגה גם עם שזיפים, ענבים או משמשים. אבל, אם תכינו עם פרי ללא שימור, יחליף את הסירופ מהפחית הקנויה, סירופ סוכר קל להכנה - למתכון לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 22/03/2019