מתכון עוגות גולאבג'מון מזמביה, עוגות בטטה קטנות | יס-שף

עוגות גולאבג'מון מזמביה, עוגות בטטה קטנות

דירוג  

קינוח מתוק מתפוח אדמה מתוק. אם אתם מכירים את "גולאב ג'מון" הקינוח ההודי. כאן מדובר במשהו אחר. אותו שם-מתכון אחר. נראה כי הגיע לזמביה על ידי עובדי רכבת מהודו בתחילת המאה שעברה. הגולאבג'מון היא עבורנו יותר כמו דונטס, סופגנייה או לביבה. עבור אנשים בזמביה שאין להם תנור, זאת עוגה או עוגיה קטנה הכי טעימה שיש. מדובר בקינוח פופולרי מאוד. הקינוח מבושל בדרך כלל על אש פתוחה ויותר ויותר אנשים נהנים ממנו כי הבטטה קלה לגידול חקלאי ואפשר לאפות ולבשל ממנה כלכך הרבה דברים טובים. הכדורים מטגנים במהירות לכדורים קטנים,זהובים, פריכים. מתוקים ורכים בפנים. קינוח קל להכנה וטעים מאוד.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  בלילה בטיגון עמוק

רמת קושי: בינוני

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • סיר בקוטר כ-20 ס"מ + מכסה.
  • קערה בינונית.
  • מזלג / מועך תפוחי אדמה.
  • לקקן / כף.
  • סיר לטיגון עמוק.
  • נייר ספיגה.
  • כף מחוררת (לא כף מפלסטיק).
  • כף קפיצית לגלידה - לא חובה.

מרכיבים:
  • 500 גרם בטטה, מקולפת וחתוכה לקוביות.
  • 125 מ"ל (חצי כוס) חלב.
  • 2 מקלות קינמון / ½ כפית קינמון טחון / פלפל אנגלי.
  • 125 גרם קמח- מנופה.
  • קורט מלח/ 1/8 כפית.
  • 80 גרם סוכר לבן.
  • שמן קנולה (לפי הצורך לטיגון עמוק).
  • קישוט וטעם- אבקת סוכר/ חלב מרוכז וממותק (בסופרים או בחנויות אפייה)- לא חובה.
הוראות הכנה:
  1. בסיר נערבב יחד את הבטטות החתוכות, החלב ושני מקלות הקינמון. מביאים את החלב לרתיחה. מנמיכים אש. מכסים סיר. מבשלים למשך כ- 15 דקות. עד שהבטטות רכות.
  2. נעביר לקערה. עם מזלג נמעך את הבטטה למחית.
  3. נצנן את הבלילה.
  4. נוסיף את המלח, הסוכר והקמח. נערבב יחד שהבצק הדביק יתעבה.
  5. מחממים שמן בסיר לטיגון. בכמות הגובהה מגובה הכדורים.
  6. כדי לבדוק אם השמן חם, הוסיפו טיפת בלילה לסיר. אם היא מתרוממת למעלה- השמן מוכן לטיגון. או עם מדחום כ- 190 מעלות.
  7. בידיים רטובות יוצרים כדורים קטנים, הקוטר ככפית של בלילה. אפשר גם עם שתי כפיות או כף לגלידה אבל אז לא יוצאים כדורים עגולים.
  8. שמים, אפשר עם כף מחוררת, בזהירות בסיר. שמים כ-3 כדורים בכל פעם.
  9. מטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים.
  10. מוציאים עם כף מחוררת לנייר נספג.
  11. הקינוח הכי טעים כאשר הוא מעט חם. מגישים לכל אורח 3 כדורים או מניחים את כל הכדורים בקערה מרכזית.
  12. ניתן לקשט במעט אבקת סוכר או להגיש לצד קערית ובה חלב מרוכז בו ניתן לטבול את הכדורים.
  13. לשמור במקרר ולחמם שוב במיקרוגל.
  14. אם אתם בטיול, ומתחשק לכם להכין קינוח בפיקניק עצמו. אין יותר חויה מהקינוח הזה. מה שנקרא אותנטי.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 15/04/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'