מתכון טארט חלב מדרום אפריקה | יס-שף

טארט חלב מדרום אפריקה

מאפים | טארט | חלבי  
דירוג  

טארט חלב הוא טארט מפנק להפליא שאינו דורש מאמץ רב ועם מרכיבים שיש בבית. מתוק וטעים. קינוח מוכר ואהוב בכל דרום אפריקה. מומלץ מאוד.

קטגוריה:  מאפים

תת-קטגוריה:  טארט

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 10 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • תבנית טארט קוטר 9 אינץ'/ 22 ס"מ /קערה-מתאימה לתנור כ-22 ס"מ.
  • מיקסר+וו גיטרה/קערה בינונית + מטרפה.
  • מזלג.
  • סיר בינוני.
  • כף ערבוב.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • לקלתית:
  • ½ כוס חמאה/מרגרינה, (120 גרם) קרה ופרוסה דק.
  • 1 כוס סוכר לבן (120 גרם).
  • 1 ביצה L.
  • 2 כוסות קמח (280 גרם).
  • 2 כפיות אבקת אפייה.
  • קורט מלח/ 1/8 כפית.
  • למלית:
  • 4 כוסות חלב (960 מ"ל/גרם).
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כף חמאה (15 גרם).
  • 3 כפות קמח לכל מטרה (30 גרם).
  • 4 כפות של קורנפלור (40 גרם).
  • ½ כוס סוכר לבן (100 גרם)/ ½ כוס סוכר חום (120 גרם)- לטעם קרמלי.
  • 2 ביצים - טרופות (=מערבבים את הביצים בקערה קטנה עם מזלג לפני שמוסיפים למלית).
  • ½ כפית קינמון טחון/ פלפל אנגלי טחון.
הוראות הכנה:
  1. הכנת הקלתית: מחממים את התנור ל 170 מעלות.
  2. משמנים ואח"כ מקמחים מעט את התבנית.
  3. מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון עם וו פלסטיק נערבב מעט את החמאה. נוסיף את הביצה.
  4. נוסיף את אבקת האפייה, המלח, ואת הקמח. נערבב עד שנוצר בצק.
  5. מעבירים את הבצק לקערה, כולו או בחלקים ועם הידיים משטחים על מרכז התבנית ועל הדפנות. לעובי אחיד כמה שניתן, או על ידי רידוד עם מערוך ולתבנית הטארט על המרכז והדפנות.
  6. עם מזלג יוצרים חורים לאורך ולרחוב הקלתית.
  7. נכניס לתנור לכ 10-15 דקות או עד שהקלתית מזהיבה.
  8. נעביר לרשת קירור.
  9. הכנת המלית:בקערה בינונית עם מטרפה או מיקסר עם וו גיטרה מערבבים יחד קמח, קורנפלור וסוכר.
  10. בסיר בינוני מערבבים יחד חמאה, חלב ותמצית וניל מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שמתחיל לרתוח. מורידים מהאש.
  11. מוסיפים את הביצים לקערת הסוכר. מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה.
  12. מעבירים עם לקקן לסיר. מערבבים.
  13. מעבירים את הסיר בחזרה לגז על אש בינונית-נמוכה. מערבבים מידי פעם. עד לרתיחה. המרקם שהתקבל הוא נוזלי קרמי. אם לא, להמשיך לערבב על אש נמוכה-בינונית. המרקם לא צריך להיות נוזלי בלבד.
  14. לא חובה- מורידים מהגז ל-20 דקות. שיצטנן מעט.
  15. עם לקקן יוצקים את המלית על הקלתית מסדרים בצורה שווה, על הקלתית לכל קוטרה.
  16. מפזרים על כל המלית ½ כפית, או יותר, קינמון לקישוט וטעם. ניתן לפזר גם לאחר ההכנסה למקרר.
  17. מכניסים למקרר לכשעתיים או עד שהמלית מתיצבת ומוצקה.
  18. פורסים ומגישים.
  19. שומרים במקרר.
  20. *כדי לעשות זאת ממש כמו בדרום אפריקה- שם לא משתמשים, בדר"כ לטארט זה, בתבנית טראט קנויה אלה בקערה יפה המתאימה לתנור.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 21/04/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
4 משתמשים סימנו 'כן'