פאי הכי מוצלח, הכי צבעוני. מלא תרד טרי ומתובל בגבינות ועוד המון דברים טובים. קל להכנה וטעים שאתם חייבים לנסות. ללא קמח. מתאים לשיטת הדיאטה שנקראת דיאטת קטו.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פאי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 5-6
- מעבד מזון + להב פלסטיק / מיקסר + וו גיטרה.
- מיקסר + וו הקצפה.
- קערה.
- תבנית עוגה קוטר 24-26 ס"מ, רצוי מתפרקת- משומנת מעט.
- מזלג/קיסם עץ.
- כף ערבוב/ לקקן.
- רשת קירור.
- בלילת ביצים-לציפוי-
- 5 ביצים.
- 1 כוס (240 מ"ל/גרם) שמנת מתוקה / אם אין- שמנת חמוצה (240 מ"ל/גרם).
- מלח ופלפל-על פי הטעם.
- המילוי:
- 200 גרם. תרד טרי.
- 2 כפות חמאה או שמן קוקוס.
- 2 שיני שום.
- קורט אגוז מוסקט טחון.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- 100 גרם (200 מ"ל) - בינה קשה, מגורדת.
- 175 גרם. גבינת עיזים, פרוסה.
- לתחתית:
- ¼1 כוסות קמח שקדים (150 גרם/300 מ"ל).
- 3+1/3 כפות שומשום (30 גרם/50 מ"ל).
- 1 כף אבקת קליפת פסיליום (8 גרם)- בחנויות הטבע.
- ½ כפית מלח.
- 40 גרם חמאה, רכה.
- 1 ביצה.
- מחממים את התנור ל - ° 175 צ. טורבו.
- לתחתית: במעבד מזון מערבבים קמח שקדים ושומשום. מוסיפים את כל שאר המרכיבים. מערבבים עד איחוד. מעבירים לתבנית. משטחים את הבצק בעזרת הידיים או מזלג. אין צורך את דפנות התבנית.
- עם מזלג דוקרים את הבצק לכל קוטרו. אופים במשך 10-15 דקות.
- מוציאים מהתנור לרשת קירור. משאירים את התנור דולק.
- לבלילת הביצים: מקציפים יחד את הביצים ואת השמנת, כ-4 דקות על מהירות גבוה-בינונית. מוסיפים מלח ופלפל. מערבבים. שמים בצד.
- למילוי: קוצצים את התרד לרצועות דקות.קוצצים את השום לפרוסות ואח"כ לקוביות. שמים בקערה.
- מוסיפים לקערת התרד את כל שאר מרכיבי המילוי - חוץ מגבינת העיזים והגבינה המגוררת. מערבבים.
- בעזרת לקקן מעבירים את תוכן הקערה לתבנית ומשטחים יפה.
- מוסיפים לקערת הביצים (אותה הכנו בשלב 6) את הגבינה המגוררת ומערבבים.
- שופכים את הקערה על המילוי. משטחים יפה לכל קוטרה - אפשר בעזרת לקקן.
- מקשטים בפרוסות מגבינת העיזים.
- אופים כ-30-40 דקות. עד שהמלית מתיצבת.
- מעבירים לרשת קירור כ-10 דקות ומגישים. שומרים במקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 22/04/2019