מתכון מסייר, סלט חמוצים טריפוליטאי | יס-שף

מסייר, סלט חמוצים טריפוליטאי

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

סלט ירקות מוחמצים ללא בישול. טעים. קל להכנה ומהיר הכנה. תוספת ידועה לארוחה הטריפוליטאית לצד הקוסקוס וקציצות המפרום. מהמטבח הצפון אפריקאי.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 10 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • צנצנת / קערה+נילון נצמד.
  • כלי הגשה.

מרכיבים:
  • 2 פלפלים ירוקים מנוקים ופרוסים לרצועות.
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים ופרוסים לרצועות.
  • 2 גמבות מנוקות פרוסות לרצועות.
  • כ-4 גזרים קלופים ופרוסים לרצועות דקות.
  • פרחי כרובית. לוקחים את הכרובית מפרקים לפרחים וכל פרח מפרקים לפרחים קטנים יותר.
  • 2 צנוניות פרוסות וכל פרוסה לחצי.
  • חצי לימון פרוס דק וכל פרוסה לחצי.
  • כל ירק נוסף שתרצו כמו: שומר, קולורבי, לפת.
  • מיץ לימון מ3-4 לימונים.
  • 2 כפות מלח או לפי הטעם.
  • מים.
הוראות הכנה:
  1. מספר שעות לפני הארוחה מכינים את המסיר (לפחות 3).
  2. מכניסים את כל הירקות לצנצנת. מוסיפים את שאר המרכיבים. יוצקים מים עד כיסוי הירקות.
  3. סוגרים את הצנצנת מנערים. שומרים בטמפרטורת החדר.
  4. לפני הארוחה מעבירים לכלי הגשה.
  5. שומרים במקרר.
  6. אם אינכם צריכים את כל הכמות באותו הערב, העבירו עם הנוזלים לכלי ההגשה ושמרו עד לארוחה בטמפרטורת החדר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 01/06/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'