מתכון עוגת פרג שחורה מעוטרת בכתר זהב, עוגת המלכה השחורה | יס-שף

עוגת פרג שחורה מעוטרת בכתר זהב, עוגת המלכה השחורה

עוגות | בחושות | חלבי  
דירוג  

העוגה חגיגת ומרשימה, מלאה בפרג טרי ויש לה צבע שחור ומבריק שאין לשום עוגה אחרת וטעם משובח. העוגה מעוטרת בבצק קרנצ'י, המעוצב שתי וערב כמו כתר זהב. הטעם נהדר, מרגישים את הפרג בכל ביס. הטיפ הכי חשוב: על הפרג להיות טרי. פרג שאינו טרי יוצר עוגה מרירה. עוגה קלה להכנה ותראו שתכינו אותה שוב ושוב לכל ארוע.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  בחושות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • תבנית קוטר 26 ס"מ,משומנת ומקומחת מעט. רצוי מתפרקת.
  • סיר בישול קטן.
  • כף ערבוב.
  • משקל למטבח - לא חובה.
  • מזלג.
  • סכין חד.
  • מעבד מזון + להב פלסטיק.
  • מיקסר + וו גיטרה / קערה + מטרפה.

מרכיבים:
  • לבישול בסיר:
  • 50 גרם חמאה.
  • 1/3 כוס סוכר.
  • 1/4 כוס חלב.
  • לבצק:
  • 150 גרם חמאה קרה פרוסה לפרוסות דקות וכל פרוסה חתוכה לשני חצאים.
  • 4 כוסות קמח תופח/ קמח רגיל + 10 גרם אבקת אפייה.
  • 200 גרם סוכר.
  • 2 ביצים L.
  • 250 גרם גבינה לבנה (לטעם, באחוזים גבוהים)
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • נכין במיקסר:
  • 1.5 כוסות פרג טחון. טרי.
  • 1 ביצה L.
  • 1 כף שמנת או יוגורט.
  • 1 כפית קנמון או פלפל אנגלי.
הוראות הכנה:
  1. נערבב במעבד מזון את כל חומרי הבצק. עד איחוד. נחלק לשני חלקים שווים, לפי העין או עם משקל.
  2. נרדד חלק אחד ונניח על בסיס התבנית. נהדק על בסיס התבנית, אפשר גם מעט על הדפנות. עם מזלג ניצור חורים. נעביר למקרר או למקפיא.
  3. נחמם תנור 170 מעלות.
  4. נשים בסיר את כל החומרים לבישול בסיר, נערבב על אש בינונית-נמוכה עד שהחמאה מומסת. אין להביא לרתיחה. נשים בצד.
  5. נערבב במיקסר את החומרים למיקסר על מהירות בינונית נמוכה ונזלף תוך כדי כך את המרגרינה המומסת. עד שנקבל תערובת אחידה. נשים בצד. אפשר גם עם קערה ומטרפה.
  6. נרדד לעלה את החלק השני של הבצק, נחתוך לפסים ארוכים בעובי של כחצי סנטימטר או כל עובי שתרצו. הכתר הוא אופציונלי.
  7. נמלא את התבנית במילוי הפרג.
  8. נסדר את פסי הבצק שתי וערב על המלית.
  9. נכניס לתנור כ-50 דקות. המלית צריכה להתייצב ולא להיות נוזלית והכתר להזהיב. אפשר לבדוק אם מכניסים סכין חד למרכז העוגה.
  10. נעביר לרשת קירור. לאחר צינון נשחרר מהתבנית. נשמור במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 14/07/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'