עוגיות מקושטות בפיסטוקים ומלאות בכל טוב. מתוקות וטעימות מאוד. עוגיות לחג הרמדאן מאפגניסטן.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חלבי
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 12+
- קערה גדולה + מטרפה/ מיקסר + וו גיטרה.
- קערה קטנה.
- מברשת.
- לקקן מסיליקון- מהסוג הקשה שניתן לערבב.
- תבנית אפייה+ נייר אפייה.
- משקל למטבח + כוס מדידה+כפית מדידה- לא חובה.
- 1 ביצה L.
- 100מ"ל או 200 מ"ל שמן קנולה. תתחילו עם 100 מ"ל ואם תרגישו שצריך להוסיף מעט. תוסיפו.
- 150 גרם סוכר.
- 50 גרם סוכר דמררה/חום.
- 1 כפית הל טחון.
- 1 כפית סוכר וניל.
- 500 גרם קמח-מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 200 גרם קמח תירס.
- 10 כפיות חלב.
- 1 לזיגוג: 1 חלמון (הצהוב של הביצה) + 8 כפיות חלב.
- כ-100 גרם פיסטוקים טחונים
- פיסטוקים שלמים - כמספר העוגיות.
- *כאשר מופיע מדידה בכפית נמדוד עם הכפית האוניברסליות של 5 מ"ל לכפית.
- מחממים תנור ל 160-170. מעלות צ.
- שוברים בקערה רחבה ביצה, מערבבים עם מטרפה.
- מוסיפים את השמן קנולה. מערבבים.
- מוסיפים את ההל והסוכר וניל. מערבבים טוב.
- מוסיפים יחד את הקמח, אבקת האפייה ואת הקמח-תירס. מערבבים מעט עם המטרפה ואח"כ שהתערובת מתחילה להיות דביקה מידי-עם לקקן. מערבבים טוב.
- מתחיל להווצר בצק לא חלק ועם גושי בצק.
- מוסיפים 10 כפיות חלב ומתחילים ללוש עם הידיים מספר דקות עד שנוצר בצק חלק ואחיד.
- מניחים את הבצק בצד, לעשר דקות לנוח.
- בקערה קטנה מערבבים יחד חלב וחלמון.
- בידיים רטובות יוצרים כדורים ומועכים אותם לעיגול עם כף היד.
- לוקחים את המטרפה- החלק העליון ישמש כחותכן ליצירת צורת פרח/שמש על העוגיות.
- מטביעים את צורת הפרח/שמש על העוגייה. מניחים בתבנית האפייה עם מרווחים אחד מהשני.
- מברישים את העוגיות עם החלמון.
- המטרפה יצרה פסים על העוגייה. ממלאים את הפסים בפיסטוקים טחונים ובמרכז מניחים פיסטוק שלם בצורה מאוזנת, לוחצים מעט לתוך הבצק.
- אופציה נוספת היא פשוט לפזר את הפיסטוקים הטחונים על העוגייה ובמרכז פיסטוק שלם אותו לוחצים מעט לתוך הבצק
- כמובן שניתן ליצור כל דוגמא אחרת, ולפזר מעליה את הפיסטוקים הטחונים.
- מכניסים לתנור לכ- 10-12 דקות.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט. שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/08/2019