מתכון ליקר שוקולד | יס-שף

ליקר שוקולד

דירוג  

משקה מושלם עם אלכוהול לאחר הארוחה. ישנם המון מתכונים לליקר שוקולד אבל זה החביב עלינו והקל ביותר להכנה.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 10 דקות

מספר סועדים: 4-5 

כלים:

  • סיר קטן. 
  • כף ערבוב.
  • ספלים קטנים / כוסיות קטנות/ כוסות יין.

מרכיבים:
  • כ-750 מ"ל.
  • 2 כוסות (400 גרם) סוכר.
  • 500 מ"ל מים (לטעם רצוי מנרלים).
  • 2 כפות קקאו הולנדי / קקאו משובח.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 100 גר’ שוקולד חלב/ לפרווה: שוקולד מריר פרווה.
  • 500 מ"ל משקה עם 95% אלכוהול.
הוראות הכנה:
  1. מכניסים לסיר את כל המרכיבים- מלבד האלכוהול.
  2. מערבבים כל הזמן על אש בינונית-נמוכה עד שהסוכר והשוקולד נמסים-יש לדאוג שהנוזל לא ירתח.
  3. מסירים מהאש ומצננים. אפשר להעביר לקערה או כד מזיגה.
  4. מוסיפים את האלכוהול ומערבבים.
  5. מוזגים לכוסות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 24/08/2019

תגובות והערות: (7)
 אמיר
13/03/2022
1/5

מה עושים אם הליקר נקרש לאחר יום?

15/08/2021
5/5

משה שלום רב , סה"כ כל הליקר יחד יוצא כ-750.

 משה
15/08/2021
0/5

שלום, לא מסתדרות לי הכמויות. כתוב שזה 750 מ"ל, אבל במרכיבים יש 500 מל מים ו500 כהל. ביחד לפחות ליטר...

 סתם מישהו
27/03/2021
5/5

אפשר להוסיף שמנת מתוקה למרקם קרמי יותר. מעולה!!!

 בתיה
08/02/2021
5/5

אהבתי מאוד את הליקר.

 אמיליה
08/02/2021
0/5

מזעזע, מתוק נורא. לא מומלץ

 סיגל עולמי
23/03/2020
5/5

מהמם. קל להכנה. תודה על המתכון


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
4 משתמשים סימנו 'כן'