אני אוהבת לימון, ולכן אני כלכך אוהבת את תבשיל הקציצות הזה. הוא קל להכנה עם טעם לימוני מורגש וטעים מאוד. חגיגי ומלא בטעמים. קל להכנה ומומלץ.
קטגוריה: בקר
תת-קטגוריה: קציצות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: בשרי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 5-6
- קערה גדולה.
- מגבת.
- מחבת.
- צלחת גדולה.
- נייר נספג.
- מחבת.
- סוטאז כ-28 ס"מ + מכסה/ סיר/ מחבת.
- לקציצות:
- 700 גרם בשר טחון.
- 2 ביצים.
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
- 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק.
- 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
- 1/2 כוס פירורי לחם.
- 1/2 כפית- או לפי הטעם-פלפל שחור/לבן טחון- לפי הטעם
- 1/2 כפית כמון טחון.
- לטיגון:
- מעט שמן חמניות/קנולה/ זית
- לרוטב:
- 2-3 כפות שמן.
- 4 שיני שום כתושות+ כ-4 שיני שום פרוסות דק.
- 1 צרור מנגולד (כ-700 גרם). רק העלים הירוקים ללא הגבעולים, פרוס/קרוע.
- 1/3 כוס לימון סחוט.
- 2 לימונים פרסיים, שבורים, בכל חנות תבלינים*.
- 1.5 כוסות ציר בקר או ציר עוף-אפשר קנוי /מרק עוף.
- 1 כפית פפריקה מתוקה.
- 1/2 כפית כורכום.
- 1/2 כפית פפריקה חריפה - או לפי הטעם.
- 1/2 כפית מלח-או לפי הטעם.
- 1/2 פלפל שחור/ לבן - לפי הטעם
- * הלימונים פרסיים:הלימון מגיע שהוא קטן יחסית וקשה כמו אבן. לוקחים את הלימון ובפטיש שניצלים ומכים בו בעדינות. פעם- פעמים. הוא מתפרק לחלקים. מכניסים גם את החלקים הקטנים .הכל. סה"כ הוא מתרכך והופך ללימון רך וטעים. שנותן חמיצות מיוחדת לרוטב.
- מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים טוב יחד את כל חומרי הקציצה. מכסים במגבת נקייה ומשאירים במקרר לכשעתיים.
- יוצרים כדורים עם הידיים, אני תמיד מניחה על תבנית אפייה עם נייר אפייה. זה הכי נוח.
- מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם שמן מוסיפים שום כתוש ומנגולד מבשלים על אש נמוכה נמוכה עד שהשום מתחיל להשחים ישחים.
- מחממים סיר עם שמן. מוסיפים את התבלינים, מערבבים יחד. מבשלים כדקה.
- מוסיפים את המנגולד. מערבבים.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב- ללא המיץ לימון, מערבבים. מכסים סיר. על אש נמוכה-בינונית מבשלים כ-5 דקות או יותר. לערבוב טעמים. מערבבים מידי פעם.
- טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
- מוסיפים את הקציצות, מביאים לרתיחה. מוסיפים את הלימון.
- מכסים את הסיר, מבשלים שעה על אש נמוכה. לאחר חצי שעה אפשר לערבב מידי פעם ולהפוך את הקציצות. חשוב שהרוטב יספג בקציצות.
- מגישים עם אורז או תפוחי אדמה בתנור ולחם לבן.
- **אפשר לטגן את הקציצות, בשלב 3, ואז לעבור לשלב 5. אבל לדעתנו מיותר, כיוון שהקציצות מתבשלות עם הרוטב בסיר.
נוצר על ידי: MiriLev בתאריך: 11/11/2019