מתכון קציצות ברוטב מנגולד ולימון | יס-שף

קציצות ברוטב מנגולד ולימון

בקר | קציצות | בשרי  
דירוג  

אני אוהבת לימון, ולכן אני כלכך אוהבת את תבשיל הקציצות הזה. הוא קל להכנה עם טעם לימוני מורגש וטעים מאוד. חגיגי ומלא בטעמים. קל להכנה ומומלץ.

קטגוריה:  בקר

תת-קטגוריה:  קציצות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • קערה גדולה.
  • מגבת.
  • מחבת.
  • צלחת גדולה.
  • נייר נספג.
  • מחבת.
  • סוטאז כ-28 ס"מ + מכסה/ סיר/ מחבת.

מרכיבים:
  • לקציצות:
  • 700 גרם בשר טחון.
  • 2 ביצים.
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק.
  • 1/2 צרור כוסברה קצוצה דק.
  • 1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק.
  • 1/2 כוס פירורי לחם.
  • 1/2 כפית- או לפי הטעם-פלפל שחור/לבן טחון- לפי הטעם
  • 1/2 כפית כמון טחון.
  • לטיגון:
  • מעט שמן חמניות/קנולה/ זית
  • לרוטב:
  • 2-3 כפות שמן.
  • 4 שיני שום כתושות+ כ-4 שיני שום פרוסות דק.
  • 1 צרור מנגולד (כ-700 גרם). רק העלים הירוקים ללא הגבעולים, פרוס/קרוע.
  • 1/3 כוס לימון סחוט.
  • 2 לימונים פרסיים, שבורים, בכל חנות תבלינים*.
  • 1.5 כוסות ציר בקר או ציר עוף-אפשר קנוי /מרק עוף.
  • 1 כפית פפריקה מתוקה.
  • 1/2 כפית כורכום.
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה - או לפי הטעם.
  • 1/2 כפית מלח-או לפי הטעם.
  • 1/2 פלפל שחור/ לבן - לפי הטעם
  • * הלימונים פרסיים:הלימון מגיע שהוא קטן יחסית וקשה כמו אבן. לוקחים את הלימון ובפטיש שניצלים ומכים בו בעדינות. פעם- פעמים. הוא מתפרק לחלקים. מכניסים גם את החלקים הקטנים .הכל. סה"כ הוא מתרכך והופך ללימון רך וטעים. שנותן חמיצות מיוחדת לרוטב.
הוראות הכנה:
  1. מכינים את הקציצות: בקערה גדולה מערבבים טוב יחד את כל חומרי הקציצה. מכסים במגבת נקייה ומשאירים במקרר לכשעתיים.
  2. יוצרים כדורים עם הידיים, אני תמיד מניחה על תבנית אפייה עם נייר אפייה. זה הכי נוח.
  3. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עם שמן מוסיפים שום כתוש ומנגולד מבשלים על אש נמוכה נמוכה עד שהשום מתחיל להשחים ישחים.
  4. מחממים סיר עם שמן. מוסיפים את התבלינים, מערבבים יחד. מבשלים כדקה.
  5. מוסיפים את המנגולד. מערבבים.
  6. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב- ללא המיץ לימון, מערבבים. מכסים סיר. על אש נמוכה-בינונית מבשלים כ-5 דקות או יותר. לערבוב טעמים. מערבבים מידי פעם.
  7. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
  8. מוסיפים את הקציצות, מביאים לרתיחה. מוסיפים את הלימון.
  9. מכסים את הסיר, מבשלים שעה על אש נמוכה. לאחר חצי שעה אפשר לערבב מידי פעם ולהפוך את הקציצות. חשוב שהרוטב יספג בקציצות.
  10. מגישים עם אורז או תפוחי אדמה בתנור ולחם לבן.
  11. **אפשר לטגן את הקציצות, בשלב 3, ואז לעבור לשלב 5. אבל לדעתנו מיותר, כיוון שהקציצות מתבשלות עם הרוטב בסיר.


 נוצר על ידי: MiriLev  בתאריך: 11/11/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'