מתכון במיה ברוטב עגבניות, הגרסה הקלאסית | יס-שף

במיה ברוטב עגבניות, הגרסה הקלאסית

תוספות | ירקות | פרווה  
דירוג  

תוספת טעימה וקלה להכנה. קלאסיקה במיטבה. במיה ברוטב עגבניות בנוסח הפשוט והטעים שכולם הכי אוהבים וגם אנחנו, כי היא תוספת קלה להכנה ומהירת הכנה. תוספת טעימה ועשירה בטעמים שתקשט כל ארוחה גם בטעם וגם במראה.

קטגוריה:  תוספות

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 40 דקות

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • סיר + מכסה, כ- 25 ס"מ/ מחבת.
  • כף ערבוב.

מרכיבים:
  • מעט שמן, לטיגון.
  • 1.5 כוסות בצל קצוץ, מטוגן- אפשר לטגן מראש ולשמור במקרר/ חבילת "בצל קצוץ מטוגן" (180 גרם).
  • 3 שיני שום כתושות- לא חובה.
  • 1/8 כפית פלפל שחור טחון.
  • 1 כף מיץ לימון.
  • 1.5 כוסות של עגבניות, לא רכות מידי, קצוצות לרבעים (לא רסק).
  • 1 כפית כמון.
  • 1.5 כפיות מלח - או לפי הטעם.
  • 1 ק"ג במיה טריה/קפואה. כפי שהיא / אם רוצים אפשר לחתוך לחצי לרוחב.
  • למי שאוהב חריף - לא חובה- כפית פלפל חריף חתוך לפרוסות דקות.
הוראות הכנה:
  1. בסיר עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד שהוא משחים מעט.
  2. מוסיפים את העגבניות, המלח, הפלפל השחור הטחון והכמון. מערבבים.
  3. מוסיפים את השום הכתוש והלימון. מערבבים.
  4. טועמים. מתקנים תיבול אם צריך.
  5. מוסיפים את הבמיה. מערבבים.
  6. מביאים לרתיחה ומכסים סיר.
  7. מנמיכים אש. מבשלים כ-30 דקות. או עד שהבמיה רכה. ניתן לערבב מידי פעם.
  8. מצננים מעט ומגישים חם. אפשר להגיש גם בטמפרטורת החדר.
  9. לשמור במקרר.
  10. *גיוון: ניתן לטגן את הבמיה במחבת, עם מעט שמן/חמאה עד שהיא מזהיבה, לפני שמוסיפים אותה בסעיף 5.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 03/01/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'