עוגיות קטיפה אדומה, עוגיות רד וולווט נהדרות
עוגיות קטיפה אדומה עם שוקולד צ'יפס רובי או שוקולד צ'יפס לבן. העוגיות המפורסמות בכל העולם והן בעלות טעם מיוחד. הם מעט שוקולדיות, הרבה וניל, מעט מלוחות, מעט מתוקות וכל המרכיבים ביחד יוצרים עוגייה מאוד מאוד טעימה, מיוחדת וקלה להכנה.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: סוכר חום / דמררה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 12+
- תבנית אפיה + נייר אפיה.
- מיקסר + וו גיטרה.
- קערה בינונית.
- קערה קטנה.
- מטרפה.
- משקל.
- מגבת/נילון נצמד.
- 200 גרם קמח לכל מטרה- מנופה.
- 20 גרם אבקת קקאו משובח/קקאו הולנדי - מנופה.
- 1 כפית אבקת אפייה.
- 1/4 כפית מלח.
- 115 גרם חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר.
- 150 גרם סוכר חום/ דמררה.
- 50 גרם סוכר לבן/ סוכר לבן דקדק.
- 1 ביצת חופש L.
- 2 כפות, גדושות, יוגורט טבעי.
- 1.5 כפית תמצית וניל.
- 1 כפית צבע מאכל אדום - בחנויות האפייה.
- 100 גרם שוקולד צ'יפס רובי- בחנויות האפייה- הבחירה שלנו/ שוקולד צ'יפס לבן-הבחירה המסורתית/ שוקולד צי'פס/שוקולד רובי או לבן שגורד עם מקלף לפרוסות דקות ושבורות.
- בקערה נערבב יחד: קמח, אבקת אפייה, קקאו, מלח. נניח בצד.
- במיקסר נערבב יחד את החמאה והסוכר החום והסוכר הלבן. כ-3 דקות על מהירות גבוה.
- בקערה קטנה נערבב ביצה, יוגורט, תמצית וניל, מעט צבע אדום- נערבב יחד עד איחוד.
- נוסיף למיקסר ונערבב עד איחוד.
- נעצור את המיקסר. נוסיף את קערת הקמח. נערבב טוב על מהירות איטית. עד איחוד.
- נוסיף את השוקולד ציפס ונערבב מעט.
- נוציא את קערת המיקסר. נכסה במגבת או נילון נצמד ונכניס למקרר לכשעה. זאת כדי שהבצק יהיה נוח לעבודה.
- נוציא מהמקרר ועם הידיים ניצור כדורים (כ-20 גרם לכדור) ונניח אותם במרווחים על נייר האפייה.
- נאפה בתנור שחומם מראש 175 מעלות צ. כ-10-12 דקות. העוגיות מתרחבות באפייה.
- נוציא מהתנור וניתן לעוגיות להתקרר.
- נשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
**להכנת עוגת קטיפה אדומה לחצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 29/02/2020