מתכון עוגיות תאנים ואגוזים נהדרות, עוגיות תאנים יבשות ונהדרות | יס-שף

עוגיות תאנים ואגוזים נהדרות, עוגיות תאנים יבשות ונהדרות

דירוג  

עוגיות מתוקות הנמסות בפה עם תאנים יבשות ואגוזי מלך. מתיקות בכל ביס. עוגייה מתוקה וטעימה והכי חשוב, קלה להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  עוגיות לט"ו בשבט

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 20 דקות

מספר סועדים: 20+ 

כלים:

  • תבנית אפייה + נייר אפייה.
  • מיקסר + וו גיטרה / קערה + מטרפה.
  • 2 כפיות. 

מרכיבים:
  • 170 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר.
  • 1 ביצה.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כוס סוכר לבן.
  • 2 כפות חלב/שמנת מתוקה.
  • 2 כוסות קמח לכל מטרה.
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים / טחונים.
  • 1/2 כפית מלח.
  • 1 כפית תמצית וניל.
  • 1 כפית סודה לשתייה.
  • 1/2 כפית קינמון/ פלפל אנגלי-למי שלא אוהב קינמון.
  • כ-1 כוס תאנים יבשות קצוצות.
הוראות הכנה:
  1. מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר, הביצה, הווניל והחלב במשך 5 דקות.
  2. מנמיכים מהירות ומוסיפים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה, הקינמון והג'ינג'ר. מערבבים עד איחוד.
  3. מערבבים פנימה את אגוזי המלך והתאנים המיובשות.
  4. בעזרת שתי כפיות לוקחים מהבצק ומעבירים לנייר האפייה. במרחק של כ-2 ס"מ זה מזה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צ. למשך 12-15 דקות או עד ששולי העוגייה מזהיבים מעט.
  6. אפשרו לעוגיות להתקרר לחלוטין. העבירו לכלי אטום.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 15/06/2020

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'