מתכון שוקי עוף עם אפונה וארטישוק | יס-שף

שוקי עוף עם אפונה וארטישוק

עוף | על הכיריים | בשרי  
דירוג  

הארוחה האולטימטיבית. טעימה. משביעה. רק תנו לי ללכת לישון אחרי זה. מתאימה לצהרים לערב. מוכנה בשעה. מה שנקרא ציק צאק וטעימה אש. אל תפספסו.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  על הכיריים

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

מרכיבים:
  • 3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות 10 יחידות שוקי עוף
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 3 גזרים חתוכים לעיגולים
  • 500 גרם אפונה
  • 1 שקית תחתיות ארטישוק
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה (אפשר להמיר גם אותה לפפריקה חריפה עם רוצים חריף יותר)
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כוס מים
הוראות הכנה:
  1. שמים מעט שמן בסיר. מטגנים בסיר סוטאז את הבצל כ-10 דקות על אש בינונית. מוסיפים את שוקי העוף ומזהיבים כ-5 דקות. עד שהעוף הופך זהוב. לא לבשל יותר מידי.
  2. מוסיפים את הסוכר, מערבבים טוב ומוסיפים את השום ויתר המצרכים מערבבים היטב פעם נוספת ומוסיפים כ-1 כוס מים.
  3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום סוגרים סיר עם מכסה ומבשלים כ-40 דקות.
  4. תוספת: קוסקוס או קוסקוס עם ירקות- ראו מתכונים באתר זה.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 14/03/2018

 עוד מתכונים שיעניינו אותך !

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'