מתכון פנה קוטה קלאסית, פנקוטה הכי קלאסית | יס-שף

פנה קוטה קלאסית, פנקוטה הכי קלאסית

קינוחים | חלבי | חלבי  
דירוג  

מעדן איטלקי מסורתי. מתכון בסיסי וממנו הגבול הוא השמים. קינוח קל להכנה. צריך רק לייצב את הקרם והפנה קוטה תרטט מעט לתרועת כולם. והטעם מדהים. הפנקוטה מבוססת על שמנת וגלטין. לפניכם מתכון בסיסי. קל להכנה וכמובן טעים. הפנקוטה נראת כמו קינוח קשה להכנה , כי פעם זה אכן היה כך, אך עם המוצרים שיש היום -כבר אין זה כך. הגישו בסוף הארוחה את הקינוח על צלחת חגיגית - ותרשימו את כולם.

קטגוריה:  קינוחים

תת-קטגוריה:  חלבי

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 30 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • 12 כוסות בנפח חצי כוס מדידה+ צלחת להגשה לכל כלי.
  • *****
  • סיר בינוני.
  • כף ערבוב.
  • קערה בינונית.
  • קערית זכוכית.
  • סטופר.
  • מיקרוגל.
  • מטרפה.
  • תבנית מרובעת עמוקה.
  • ניילון נצמד.
  • סכין חדה.

מרכיבים:
  • שמנת מתוקה 720 מ"ל.
  • חלב 480 מ"ל.
  • מקל וניל חצוי לאורכו ממנו תוציאו את הגרגירים. - אם לא תמצאו -כפית תמצית וניל.
  • 1.5 כוסות סוכר לבן.
  • ג'לטין 14 גרם.
  • מים 60 מ"ל.
הוראות הכנה:
  1. בסיר קטן על אש בינונית מחממים שמנת מתוקה, חלב, וניל, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת מגיע לסף רתיחה. יש לערבב כל הזמן. כשמוכן - מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
  2. שמים מים בקערית ומפזרים עליה את הג'לטין . 2 דקות ללא התערבות. לאחר מכן מערבבים.
  3. מעבירים את הקערית למיקרוגל ל 10 שניות. לקבלת נוזל שקוף ללא גושים. אסור כי הנוזל ירתח במיקרוגל.
  4. מוסיפים מיד את הג'לטין לתערובת שבקערה. וטורפים טוב עם מטרפה.
  5. מוזגים את התערובת לכלים האישיים. מכסים בניילון נצמד.
  6. מעבירים למקרר ל 4 שעות לפחות.
  7. ממש לפני ההגשה*: עוברים עם מטלית ספוגה במים חמים סביב בסיס הכוס. טובלים את הכוס בתבנית עמוקה , שבו מים חמים , למשך 10 שניות. משחררים עם סכין את דפנות הפנה קוטה, הופכים על גבי צלחת הגשה. הפנה קוטה "תצנח" לצלחת. כמו כן אפשר להעזר במבער/ברנר. הופכים את הקערית על צלחת ומחממים את בסיסה בעזרת ברנר.
  8. אפשר לפזר על הפנה קוטה קישוטים כיד הדמיון הטובה. פלחי פירות ורטבים שונים. ההצעה שלנו:
  9. להכין רוטב כרמל ותפוזים ועליו פלחי פירות כמו קיווי, תות וכו':
  10. בכלי קטן מחממים את הסוכר עם החמאה בלהבה בינונית עד שהוא משחים והופך לקרמל.
  11. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים.
  12. מצננים מעט לפני ההגשה.
  13. מוזגים מעט, ככפית, על הפנה קוטה ומקשטים בפירות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 06/12/2018

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'