אוזני המן לפורים מבצק שמרים כשלא מתחשק אותו דבר כל פורים. זה הזמן לחזור לאוזני המן של פעם. לדעתנו, יותר טעים.
קטגוריה: עוגיות
תת-קטגוריה: חגי ישראל
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות
מספר סועדים: 20+
- מיקסר + וו גיטרה.
- כוס/ קורצן עגול כ- 8 ס"מ.
- מברשת.
- נילון נצמד.
- קערה.
- מגבת נקייה לחה.
- תבנית אפייה+ נייר אפייה.
- לבצק השמרים:
- 2 כוסות (280 גרם) קמח- מנופה.
- 150 גרם חמאה רכה.
- 1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר / סוכר לבן.
- 1/4 כוס (60 גרם) חלב.
- 1 ביצה L - בטמפרטורת החדר.
- גרידה מ-1/2 לימון.
- 1/2 כפית (2 גרם) מלח.
- 1 כפית תמצית וניל.
- 10 גרם שמרים טריים.
- למלית:*
- 250 גרם גבינת ריקוטה ללא מלח.
- 80 גרם סוכר לבן.
- 30 גרם קורנפלור.
- 1 ביצה L.
- 25 גרם חמאה מומסת (מיקרוגל או בסיר קטן על הגז).
- 1 כפית תמצית טעם לימון או גרדת לימון מחצי לימון.
- 1 ביצה טרופה - להברשה
- *אפשר להוסיף כל מלית אחרת.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את כל החומרים, חוץ מהשמרים - כ-5 דקות, במהירות בינונית, עד שמתקבל בצק אחיד.
- מוסיפים את השמרים ומערבבים עוד כדקה.
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לשעה למקרר.
- במקביל, מוציאים את גבינת הריקוטה מהמקרר מעבירים לקערה בטמרפטורת החדר.
- לאחר שעה: בקערה/מיקסר מערבבים את כל חומרי המלית. שמים בצד.
- מרדדים את הבצק לעובי של כ- 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים, בעזרת כוס, בקוטר של 8 ס"מ.
- מניחים בנדיבות יחסית מהמלית במרכז העיגול, סוגרים לצורת אוזן המן ומהדקים. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים במרווחים של 3 ס"מ.
- מברישים בביצה הטרופה.
- מכסים במגבת נקייה לחה. מתפיחים כ- 3/4 שעה. הבצק כמעט ואינו תופח.
- אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות, כ-15 דקות, עד הזהבה. מעברים לרשת קירור. מאחסנים בכלי אטום מחוץ למקרר עד שבוע.
*מתחשק לכם להכין את העוגיות המאוד טעימות הללו ולא בפורים? ולא בצורת אוזני המן? אלה כמאפה משגע - למתכון חצו כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 01/03/2019