תפוחי אדמה בתנור הם תוספת טעימה שכמו מתבשלת מעצמה ותמיד יוצאת טעימה. מה יותר טעים מתפוחי אדמה בתנור בטעם של מדורה ומראה כמו ממדורה.
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: תפוח אדמה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 20 דקות
מספר סועדים: 5-6
- תבנית מלבנית שניתן להכניס לתנור.
- כף ערבוב
- קילו תפוחי אדמה אדומים קטנים.
- חצי כף- מלח גס.
- רבע כפית- פלפל שחור.
- כפית פפריקה חריפה.
- 3 כמה ענפי תימין - לריח.
- 1/4 עד 1/3 כוס שמן קנולה.
- 1/2 פלפל אדום, חתוך לפלחים דקים- תוספת מתיקות.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- חותכים את תפוחי האדמה לפיסות בגודל שווה.
- מורחים שמן קנולה על התבנית המתאימה לתנור ומעבירים את תפוחי האדמה לתבנית. מערבבים כך שתפוחי האדמה כולם יצופו בשמן. מוסיפים ענפי תימין, מלח, פלפל שחור, פפריקה ואת הפלפל האדום.
- מעבירים לתנור ל-30 דקות. אחרי 30 דקות, מוציאים מהתנור ומערבבים.
- מחזירים לתנור למשך 20 דקות. לאחר מכן מוציאים ומערבבים שוב.
- מחזירים לתנור לעוד 15 דקות או עד שהם מוכנים.
- מכבים את התנור ומשאירים אותם בתנור הכבוי 15 דקות נוספות. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 07/02/2018