ציפוי ג'לי קקאו לעוגה או קאפקייקס. גלסאז' קקאו מבריק ומושלם שנראה כמו ציפוי שוקולד. קל להכנה.
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 1-2
- סיר.
- כף לערבוב.
- מדחום - לא חובה.
- תבנית אפייה + רשת קירור.
- מתאים לעוגה קוטר עד 22 ס"מ.
- 120 מ"ל שמנת מתוקה.
- 180 גרם סוכר.
- 60 גרם אבקת קקאו משובח/ אבקת קקאו הולנדי.
- 14 גרם ג'לטין מרוכך ב-150 מ"ל מים.
- בסיר מניחים את כל המרכיבים-ללא הג'לטין.
- מערבבים כל הזמן. רק עד לרתיחה. מורידים מהאש.
- מוסיפים את הג'לטין עם המים ומערבבים עד להמסתו של הגלטין.
- מקררים לכ-30 מעלות, טמפרטורה הנמוכה מחום הגוף. לא עד הקרשות.
- מניחים את העוגה על רשת קירור ומתחתיה תבנית אפייה. מוזגים את הציפוי על העוגה.
- ניצוק על העוגה מלמעלה לאמצע. להשתדל לא להתערב בתהליך אפשר להטות את העוגה לאזורים שלא צופו.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 14/09/2019