יש המון שיטות להכין אורז זאת השיטה הבסיסית והקלה ביותר. התוספת הכי קלה להכנה והכי טעימה. מתכון מושלם למי שתמיד מסתבך עם הכנת אורז
קטגוריה: תוספות
תת-קטגוריה: דגן
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 5-6
סיר קטן עם מכסה.
כף.
סטופר.
- 2 כוסות אורז.
- 3 כוסות מים.
- מלח לפי הטעם.
- מעט שמן קנולה.
- שוטפים את האורז ומעבירים למסננת.
- מחממים את הסיר. שמים שמן בתחתית מחממים.
- מכניסים את האורז ובוחשים דקה על השעון ללא הפסק עד שכל גרגיר עטוף שמן.
- אם החלטתם להוסיף לאורז עוד מרכיב מכניסים אותו גם בשלב 1 - עם האורז.
- מוסיפים את המים ואת המלח . מערבבים. (אפשר להכניס במקום מים - ציר עוף).
- כאשר המים מגיעים לרתיחה מעבירים לאש קטנה מכסים ומבשלים - 15-20 דקות. מפעילים סטופר.
- מידי פעם אפשר לערבב.
- מורידים מהאש מערבבים טועמים. צריך להיות מוכן. אבל אם יש מעט גרגירים קשים, לא להלחץ, מוסיפים מעט מים ומחזירים לאש ומערבבים. עד שמוכן.
- במידה ורוצים לחמם את האורז עם משהו נוסף: למשל אפונה , שקדים או כל רעיון אחר. מוסיפים אותו בשלב 3
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 23/02/2018