כל עוגה בחושה, ספוג וכדומה תהיה יותר טעימה ויותר עסיסית אם תוסיפו לה סירופ סוכר. כמה פשוט ככה חלומי. מתכון ניצחון.
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: סירופ
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 20 דקות
מספר סועדים: 1-2
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 כוס מים כמות מספיקה לעוגה בקוטר 20 סנטימטר פלוס מינוס
- **הסירופ גם יכול גם לחזק את טעם העוגה ע"י הוספת מיץ בטעם העוגה: אם אתם מכינים עוגת לימון אפשר להוסיף קצת מיץ לימון או גרד לימון. וכך גם עם פירות אחרים. להוסיף רבע כוס מיץ לימון או תפוז.
- מניחים את הסיר הקטן על אש נמוכה. מוסיפים את המים ואת הסוכר. מערבבים.
- מחממים סוכר ומים עד שהסוכר נמס בסיר. ** אפשר להשתמש במדחום . הסירופ צריך להגיע ל 115 מעלות.
- מכבים, שמים בצד.
- התנאי למזיגה על העוגה: או שגם העוגה וגם הסירופ חמים. או שרק אחד מהם חם.
- אופציה: עם קיסם עץ עושים חורים בעוגה. לא לפחד כמה שרוצים.
- מוזגים את הסירופ על כל העוגה. או מברישים עם מברשת ונותנים לה זמן לתמזג ולהתקרר.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 24/02/2018