מתכון סירופ סוכר ומים לעוגות | יס-שף

סירופ סוכר ומים לעוגות

ציפוים | סירופ | פרווה  
דירוג  

כל עוגה בחושה, ספוג וכדומה תהיה יותר טעימה ויותר עסיסית אם תוסיפו לה סירופ סוכר. כמה פשוט ככה חלומי. מתכון ניצחון.

קטגוריה:  ציפוים

תת-קטגוריה:  סירופ

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 20 דקות

מספר סועדים: 1-2 

כלים:

מרכיבים:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס מים כמות מספיקה לעוגה בקוטר 20 סנטימטר פלוס מינוס
  • **הסירופ גם יכול גם לחזק את טעם העוגה ע"י הוספת מיץ בטעם העוגה: אם אתם מכינים עוגת לימון אפשר להוסיף קצת מיץ לימון או גרד לימון. וכך גם עם פירות אחרים. להוסיף רבע כוס מיץ לימון או תפוז.
הוראות הכנה:
  1. מניחים את הסיר הקטן על אש נמוכה. מוסיפים את המים ואת הסוכר. מערבבים.
  2. מחממים סוכר ומים עד שהסוכר נמס בסיר. ** אפשר להשתמש במדחום . הסירופ צריך להגיע ל 115 מעלות.
  3. מכבים, שמים בצד.
  4. התנאי למזיגה על העוגה: או שגם העוגה וגם הסירופ חמים. או שרק אחד מהם חם.
  5. אופציה: עם קיסם עץ עושים חורים בעוגה. לא לפחד כמה שרוצים.
  6. מוזגים את הסירופ על כל העוגה. או מברישים עם מברשת ונותנים לה זמן לתמזג ולהתקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 24/02/2018

תגובות והערות: (7)
 זיוה מגן.
12/05/2023
1/5

כשאני יוצקת סירופ חם על עוגה חמה העוגה נהיית דחוסה.

12/03/2023
5/5

היי לינוי, כל הפרטים כתובים במתכון. לשאלותך: שופכים על עוגה חמה או קרה את הסירופ? אפשר ששניהם חמים או רק שאחד מהם חם. אבל הכי קלאסי, אחרי שאפית את העוגה שיפכי על העוגה את הסירופ החם. ואם הסירופ קר והעוגה חמה? אפשרי. זה לא מוריד את נפח העוגה? לא.

 לינוי
12/03/2023
2/5

שופכים על עוגה חמה או קרה את הסירופ? ואים הסירופ קר והעטוגה חמה? זה לא מוריד את נפח העוגה?

 שושנה
05/01/2022
0/5

עזר לי מאד, תודה רבה.

 סיגל
12/08/2021
5/5

מעולה

 חפצי
14/09/2018
5/5

תודה על ההסבר.

 מני
13/09/2018
5/5

תודה!


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
67 משתמשים סימנו 'כן'