קרם חמאה - עם חלמונים
קרם חמאה הוא קרם נוח לעבודה. פשוט להכנה וטעים מאוד. ציפוי שיכול לשדרג כל עוגה. ניתן להוסיף לו צבעי מאכל. ניתן להוסיף לו טעמים - תמצית וניל (קלאסי) , ליקר, אבקת קפה, מי ורדים , מיץ לימון, מיץ תפוז ועוד בהתאם לסוג העוגה
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: חמאה/מרגרינה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 15 דקות
מספר סועדים: 12+
- הציפוי מתאים לתבנית עגולה 22 או 24.
- מיקסר וו הקצפה
- סיר קטן
- כף לבחישה
- מדחום (לא חובה)
- 3 חלמונים (הצהוב).
- 8 כפות סוכר לבן.
- 1/4 כוס מים.
- 175 גרם חמאה או מרגרינה ללא מלח.
- 1/2 תמצית וניל.
- מקציפים את החלמונים קלות במיקסר.
- בסיר על אש קטנה ממיסים את הסוכר במים. תוך כדי בחישה. עד שהסוכר נמס במים. אם תשתמשו במדחום - עד שמגיע ל115 מעלות צלזיוס.
- מורידים מהאש.
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה, ומוזגים קרוב לשפת הקערה של המיקסר את הסוכר המומס.
- מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה, ומוזגים קרוב לשפת הקערה של המיקסר את הסוכר המומס.
- לאחר שהכל בפנים מגבירים את המהירות עד שהתערובת קרה וסמיכה.
- בקערת מיקסר אחרת/ בקערה נוספת מקציפים את החמאה והוניל על מהירות גבוה לחמש דקות ללא הפסקה, כדי שהיא תהיה בהירה, רכה וחלקה.
- מעבירים את קערת החלבונים חזרה למיקסר - מוסיפים אליה את החמאה בהדרגה ותוך כדי הקצפה.
- לאחר שהכל מעורבב טוב. הציפוי מוכן, לעוגה, לקאפקייקס וכדומה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 03/03/2018