מתכון עוגיות מדלן קלות להכנה | יס-שף

עוגיות מדלן קלות להכנה

דירוג  

עוגיית מדלן הנה עוגייה צרפתית מסורתית. לעוגיות המדלן צורה של קונכייה, שמקורה בתבנית בעלת הצורה בה הם נאפות. לעוגייה מרקם של עוגת ספוג משובחת וטעמי חמאה ולימון מורגשים. לא חייבים להכינם בצורתם המיוחדת. אבל אנחנו יהודים ומסורת היא מסורת.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 3 שעות ו 20 דקות

מספר סועדים: 11-12 

כלים:

  • מיקסר+ וו הקצפה.
  • לקקן.
  • תבנית אפייה  עם 12 שקעים למדלן (קונכייה, משומנות ומקומחות.
  • מגבת/ נילון נצמד.
  • כף.
  • רשת קירור.

מרכיבים:
  • 120 גרם קמח.
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח.
  • 2 ביצים.
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם).
  • קליפה מגוררת דק מ-1 לימון בינוני.
  • 1/2 כפית תמצית וניל.
  • 90 גרם חמאה מומסת- בסיר או מיקרוגל / לפרווה: מחמאה או מרגרינה מומסת.
  • 20 גרם דבש - לא חובה.
  • לעיטור: לא חובה, אבקת סוכר.
הוראות הכנה:
  1. במיקסר מערבבים יחד סוכר וביצים כ- 5 דקות ללא התערבות.
  2. מוסיפים את קליפת הלימון, הדבש והוניל. מערבבים.
  3. מבליעים עם לקקן את הקמח, אבקת האפייה והמלח בבלילה. בתנועות קיפול. עד שהחומרים יתמזגו ותווצר תערובות אחידה.
  4. מוסיפים את החמאה, מבליעים בבלילה.
  5. מכסים את הקערה במגבת ומכניסים למקרר לכשלוש שעות. אפשר גם יותר.
  6. מחממים תנור ל 180 מעלות צ.
  7. ממלאים כל שקע מהתערובת. לא עד הסוף. לא מישרים.
  8. אופים כ-10 דקות. עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות.
  9. מצננים בתבנית על רשת קירור כ-10 דקות. מוציאים מהתבנית.
  10. העוגיות מאוד טעימות שהם חמות. מגישים מיד.
  11. אם רוצים, ניתן לפזר מעט אבקת סוכר.
  12. שומרים בכלי אטום במקרר.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 04/09/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'