מתכון פישלך, קציצות עוף רומניות, קציצות חזה עוף | יס-שף

פישלך, קציצות עוף רומניות, קציצות חזה עוף

עוף | קציצות | בשרי  
דירוג  

פישלך רומני אלו קציצות עוף מהטבח הרומני, ברוטב פשוט ונהדר. מתכון אותנטי שאימצתי בחום מחמתי הרומנייה, שהיא גם בשלנית מוכשרת. קציצות הפישלך שלה קלות להכנה, משביעות וטעימות. אני מכינה אותם למשפחה, לפחות פעם בשבוע לצד תפוח אדמה וסלט ירוק או סלט כרוב. מומלץ.

קטגוריה:  עוף

תת-קטגוריה:  קציצות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: בשרי

זמן הכנה כולל: 1 שעה

מספר סועדים: 5-6 

כלים:

  • מחבת קוטר כ-28 ס"מ.
  • קערה גדולה.
  • צלחת.
  • כף ערבוב.

מרכיבים:
  • לקציצות:
  • מעט שמן - לטיגון.
  • 1 ק"ג חזה עוף- טחון.
  • 2 ביצים*.
  • 1 בצל, מגורד בפומפייה. ((אני קוצצת גם פטרוזיליה בפנים).
  • מלח.
  • פלפל שחור/פלפל לבן.
  • כפית סוכר.
  • 1/2 כוס פירורי לחם/ בפסח: קמח מצה. (אני שמה גם קצת אבקת מרק עוף)
  • לרוטב:
  • 1-2 בצלים קצוצים (אפשר קנוי בצל קצוץ ומטוגן).
  • מים.
  • כפית מלח.
  • 1 כפית פלפל שחור/לבן.
  • 2 כפות סוכר.
  • כפית אחת סודה לשתיה. (אני שמה קצת מרק עוף).
  • *אפשר גם ללא ביצים.
הוראות הכנה:
  1. לקציצות: בקערה מערבבים את כל חומרי הקציצה לעיסה. מערבבים טוב.
  2. עושים קציצות בצורה שאתם אוהבים, עגולות, או עוגות ולאחר מכן מעיכה בין כפות הידיים.
  3. מטגנים במחבת רק עד השחמה משני הצדדים- מעבירים לצלחת.
  4. לרוטב: מטגנים בצל או 2 -עד הזהבה. אפשר גם להכין יום לפני, הטיגון לוקח כ- 30 דקות.
  5. מסדרים את הקציצות המטוגנות מעל מוסיפים מים- עד כדי כיסוי, מלח פלפל קצת סוכר וכפית אחת סודה לשתייה (אני שמה קצת מרק עוף). מביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש. לבשל בערך 30-40 דקות.
  7. לאחר 15 דקות, מערבבים מידי פעם.
  8. ניתן להוסיף לרוטב: 2 גזרים פרוסים דק, תפוחי אדמה פרוסים לרוחבם, או חתוכים לקוביות.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 23/04/2020

תגובות והערות: (4)
 בלומנפלד אליאס
06/11/2021
0/5

ca la mama acsa

 גלינה סו שף מטבח
24/06/2021
1/5

נראות בדיעבד קציצות חזה עוף פשוטות מטוגנות...ובתוספת סוכר :-) שזה המתוק בטעם. הרוטב גם מאוד פשוט; בצל ותבלינים מצומצמים...

 חנה
04/08/2020
3/5

מכירה גירסה קרובה של המתכון מהבית, לא ברור לי למה להוסיף ביקרבונט (סודה לשתיה) לרוטב, הייתי מבינה אם זה היה נוסף לעיסה, בכל מקרה נראה לי מיותר. תוספת פטרוזיליה אילתור נחמד שלא שייך לעניין, לא מתאים לפישלעך.

 יפה דינר
01/06/2020
5/5

השם פישלאך - דגיגים את הטעם של גפילטע פיש דג ממולא לכן מכינים את הכופתאות כמו ה"גפילטה" פיש . ( חזה עוף טחון, ביצים, פלפל שחור , אבקת מרק בטעם עוף בצל מבושל וטחון מהרוטב(גזר , תפוחי אדמה בצל, עלי דפנה פלפל אנגלי אבקת מרק בטעם עוף מים שמן).


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
4 משתמשים סימנו 'כן'