מרק בטטה חם, טעים, מנחם ועם צבע משגע. קל להכנה. מזין. יכול להיות ארוחת ערב מזינה וטובה או כמנה ראשונה וגם הצעה למרק חצי חצי.
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 4-5
- סיר בינוני.
- מעבד מזון ידני.
- כף עץ לערבוב.
- 2 בטטות (כ-500 גרם).
- 2 בצלים בינונים.
- 4 גזרים גדולים.
- כ- 300 גרם דלעת.
- 2 שיני שום, כתושות.
- 1/4 כפית כורכום טחון.
- 1/4 כפית פלפל שחור.
- 1 כפית מלח.
- 1/2 כף אבקת מרק או ציר עוף.
- מקלפים את כל הירקות וחותכים לקוביות.
- מכניסים לסיר ומכסים במים כך שיכסו את הירקות.
- מביאים לרתיחה ומנמיכים אש. מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
- מכסים סיר, ומבשלים כ-20 דקות או עד שהירקות מתרככים. מורידים מהאש.
- עם מעבד מזון ידני טוחנים את כל הירקות. מערבבים טוב. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
- מגישים חם. שומרים במקרר.
- צורת הגשה מקסימה וטעימה: "מרק חצי חצי". לוקחים שתי כוסות זהות. ממלאים באחת מרק בטטה ובשניה מרק ברוקולי. מעל הצלחת שופכים את המרק באותו הזמן כאשר הידיים מעל שתי קצוות הצלחת. יווצר מרק שני צבעים וקו ישר מפריד ביניהם.
- למרק חצי חצי כמו בתמונה- לחצו כאן למתכון מרק הברוקולי.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 18/07/2019