מתכון מרק ברוקולי קרמי וטעים | יס-שף

מרק ברוקולי קרמי וטעים

מרקים | ירקות | חלבי  
דירוג  

מרק ברוקולי בריא וטעים מאוד. קל להכנה ומשדרג כל ארוחה וגם הצעה למרק חצי חצי.

קטגוריה:  מרקים

תת-קטגוריה:  ירקות

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 35 דקות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • סיר בינוני+ מכסה..
  • כף ערבוב.
  • מעבד מזון ידני.

מרכיבים:
  • 30 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
  • כ-1/2 ק"ג ברוקולי מחולק לפרחים.
  • 2 שיני שום כתושות / 1 כפית שום גבישי.
  • 1 כף שטוחה קמח לבן.
  • 2 כוסות חלב / לפרווה: כוס שמנת צמחית.
  • 3 כוסות מים.
  • 1 כפית מלח.
  • 1/2 כפית פלפל שחור.
הוראות הכנה:
  1. על אש נמוכה, ממיסים בסיר בינוני את החמאה.
  2. מוסיפים את השום והברוקולי.
  3. מבזיקים מעל את הקמח ומערבבים.
  4. מוסיפים את החלב. מערבבים.
  5. מוסיפים את שאר מרכיבי המתכון. מערבבים.
  6. מביאים לרתיחה. מנמיכים אש. מכסים סיר לכ-20 דקות עד שהברוקולי יתרכך. מערבבים מידי פעם.
  7. מורידים סיר מהאש. מרסקים ירקות עם מעבד מזון.
  8. מערבבים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
  9. מגישים חם.
  10. שומרים במקרר.
  11. יפה וטעים, להכין מרק חצי חצי. לוקחים שתי כוסות זהות. ממלאים באחת מרק ברוקולי ובשניה מרק בטטה - טעמים שמתחברים. מעל הצלחת שופכים את המרק באותו הזמן כאשר הידיים מעל שתי קצוות הצלחת. יווצר מרק שני צבעים וקו ישר מפריד ביניהם.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 18/07/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'