מרק ברוקולי בריא וטעים מאוד. קל להכנה ומשדרג כל ארוחה וגם הצעה למרק חצי חצי.
קטגוריה: מרקים
תת-קטגוריה: ירקות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 35 דקות
מספר סועדים: 7-8
- סיר בינוני+ מכסה..
- כף ערבוב.
- מעבד מזון ידני.
- 30 גרם חמאה / לפרווה: מחמאה או מרגרינה.
- כ-1/2 ק"ג ברוקולי מחולק לפרחים.
- 2 שיני שום כתושות / 1 כפית שום גבישי.
- 1 כף שטוחה קמח לבן.
- 2 כוסות חלב / לפרווה: כוס שמנת צמחית.
- 3 כוסות מים.
- 1 כפית מלח.
- 1/2 כפית פלפל שחור.
- על אש נמוכה, ממיסים בסיר בינוני את החמאה.
- מוסיפים את השום והברוקולי.
- מבזיקים מעל את הקמח ומערבבים.
- מוסיפים את החלב. מערבבים.
- מוסיפים את שאר מרכיבי המתכון. מערבבים.
- מביאים לרתיחה. מנמיכים אש. מכסים סיר לכ-20 דקות עד שהברוקולי יתרכך. מערבבים מידי פעם.
- מורידים סיר מהאש. מרסקים ירקות עם מעבד מזון.
- מערבבים. טועמים, מתקנים תיבול אם צריך.
- מגישים חם.
- שומרים במקרר.
- יפה וטעים, להכין מרק חצי חצי. לוקחים שתי כוסות זהות. ממלאים באחת מרק ברוקולי ובשניה מרק בטטה - טעמים שמתחברים. מעל הצלחת שופכים את המרק באותו הזמן כאשר הידיים מעל שתי קצוות הצלחת. יווצר מרק שני צבעים וקו ישר מפריד ביניהם.
- למרק חצי חצי, כמו בתמונה, לחצו כאן למתכון מרק בטטות.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 18/07/2019