עוגת לימון היא אחת הבחושות הטובות שיש. לאוהבי הלימון - עם טוויסט של נענע. סירופ לימון שמוסיף לעוגה עוד מרקם מהמם. כמובן שניתן להכין מהם גם קאפקייקס נהדרים.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: פירות
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 5-6
- מיקסר עם וו גיטרה/ קערה + מטרפה.
- תבנית 22X30X4 / תבנית קפיץ עגולה 20 ס"מ -תרסיס שמן קנולה (עדיף בטעם חמאה): לשימון התבנית + מעט קמח.
- מברשת סיליקון.
- רשת קירור.
- כף נענע קצוצה או לואיזה לימונית קצוצה - לא חובה.
- 4 ביצים M.
- 1 כוס סוכר לבן.
- 1/2 כוס שמן קנולה.
- 1 כוס קמח מנופה.
- 1 שקית אבקת אפייה.
- 3 כפות חלב/מים.
- קליפה מגורדת של 2 לימונים.
- 1/3 כוס לימון סחוט
- 1/8 תמצית בטעם לימון- לא חובה.
- להוסיף צבע לימוני לעוגה: 1/8 כפית כורכום או טיפת צבע מאכל צהוב.
- סירופ לימון:
- 1/3 כוס לימון סחוט
- 2 כפות סוכר לבן.
- בהקצפה איטית הכניסו למיקסר את כל המרכיבים. הקציפו עד שמכל המרכיבים יש לכם תערובת חלקה כ 3 דקות ללא התערבות.
- מזגו את הבלילה לתבנית.
- הכניסו לתנור, מגש אמצעי :180 מ"צ. תוכנית: קו עליון תחתון / 180 מ"צ תוכנית: טורבו ל30-35 דקות. עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
- הוציאו לרשת קירור. הכינו מיד את הסירופ לימון.
- ערבבו יחד מיץ לימון וסוכר. עד שהם מעורבבים יחד טוב. הסירופ מוכן. **שימו לב יש להוסיף את הסירופ רק כאשר העוגה עדין חמה.
- עם מזלג דיקרו את העוגה. לכל אורכה ורוחבה.
- לאחר מכן עם מברשת , הברישו על העוגה את הסירופ. על כל צדדיו. בנדיבות. אפשרות נוספת היא למזוג על העוגה את הסירופ. **ניתן לעשות זאת גם שהעוגה עדין בתוך התבנית
- לאחר שהסירופ נספג והעוגה התקררה אפשר לפרוס את העוגה ולהגיש.
*עוגה מושלמת כעוגת שכבות - אנו הוספנו בין השכבות קרם גבינה- למתכון לחץ כאן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 02/03/2018