מתכון עוגיות פרח עם שוקולד | יס-שף

עוגיות פרח עם שוקולד

עוגיות | שוקולד | חלבי  
דירוג  

עוגיות פרחים עם שוקולד. ניתן לבחור יותר משוקולד מסוג אחד. כך יהיה לנו כמו זר צבעוני שמותאם לכל אירוע. עוגיות הפרחים הם יפות, רכות ומיוחדות. עוגיות קלות וטעימות, מומלצות בחום. מתאים גם כ"עוגיות לט"ו בשבט".

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  שוקולד

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות

מספר סועדים: 7-8 

כלים:

  • קערה + מטרפה / מיקסר + וו גיטרה.
  • תבנית אפייה + נייר אפייה. (לשמן את התבנית ועליה לשים את נייר האפייה- לראות שהנייר נדבק טוב אם לא להוסיף. זה יקל על הזילוף - אבל לא חובה.
  • צנטר כוכב סגור (הבסיס קוטר  2.3 ס"מ)
  • שקית זילוף*.
  • אמבט מרים/ מיקרו.
  • לקקן.
  • כף / שקית זילוף
  • רשת קירור.
  • רינג כ- 7 ס"מ - גודל הרינג ישפיע על כמות העוגיות שתכינו. 

  • *עדיף שקית זילוף עבה יותר מהרגיל. או אחת בתוך השנייה.

מרכיבים:
  • 80 גרם חמאה ללא מלח - רכה. /לפרווה: מחמאה/ מרגרינה- ללא מלח.
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח (הבזקה אחת ממלחייה).
  • 15 גרם חלבון (הלבן של הביצה).
  • 110 גרם קמח - מנופה / קמח עוגות
  • שוקולד - מכל סוג שתבחרו -ואפשר גם כמה - מריר, לבן, חלב, חלב עם תוספת, שוקולד בצבעים-בחנויות האפייה- צימקאו (שהוא גם פרווה/ לפרווה: מריר פרווה. **בתמונות יצרנו עוגייה חגיגית של ט"ו בשבט ומסיבה. אבל ניתן למתן אותם לקינוח בוגר יותר בשימוש בשוקולד לבן או חום וללא סוכריות
הוראות הכנה:
  1. בקערה לערבב במטרפה חמאה, אבקת סוכר וקורט מלח - מערבבים יחד עד איחוד.
  2. מוסיפים את חלבון הביצה. מערבבים טוב עד איחוד.
  3. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם לקקן עד איחוד. נוצר בצק.
  4. מכניסים צנטר לשקית הזילוף. מכניסים את כל הבצק לשקית. אפשר להעזר בלקקן.
  5. בגלל שיש בצק ולא נוזל או קצפת יש ללחוץ חזק על השקית. לכן עדיף שקית זילוף יותר עבה מהרגיל אבל לא חובה.
  6. קוטר המעגל תלוי בכם. אנו יצרנו קוטר של 7 ס"מ. ניתן לסמן את העיגול על נייר האפייה בעזרת רינג.
  7. על נייר האפייה יוצרים כוכבים קטנים במעגל. צמודים אחד לשני. כך שנוצר מעגל כוכבים ובאמצע ריק. אנו יוצרים את עלי הכותרת של הפרח.
  8. הטריק הוא ללחץ עד יצירת הכוכב ואז להרפות את הלחיצה ולהרים.
  9. נעביר למקרר לחצי שעה או למקפיא ל-15 שעה - לא חובה.
  10. מחממים תנור ל- 160 מ"צ טורבו.
  11. מעבירים לתנור ל כ- 15 דקות או עד שהעוגיות משחימות מעט.
  12. מעבירים את כל התבנית לרשת קירור עד קירור מוחלט.
  13. לאחר קירור מוחלט, מחממים שוקולד לבן או שוקולד באמבט מרים.
  14. עם כף ניקח מעט מהשוקולד הנוזלי, כך שלא ינזל מהכף, ונשפוך בתוך גבעולי הפרח. כך שיכסה את כל הבסיס ואם יש צורך ניקח כף נוספת. הכוכבים הם כמו עלי הכותרת של הפרח והשוקולד הוא האבקנים. נזהר לא לצבוע עם השוקולד גם את עלי הכותרת. אפשר גם ליצור מעגל שוקולד, קטן מעט מקוטר העוגייה ועליו לשים את העוגייה. אלגנטי.
  15. אם מכינים את העוגיות למסיבת יום הולדת או ט"ו בשבט- זה הזמן לפזר את הסוכריות הצבעוניות ושוקולד צבעוני.
  16. נכניס למקרר עד קירור מוחלט.
  17. נשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הצעות:
*ניתן גם לשמור חלק מהעוגיות ללא שוקולד.
**ניתן לעשות גם צורות אחרות עם הצנטר.
*** ניתן להוסיף על השוקולד סוכריות צבעוניות- לעוגיות לט"ו בשבט או למסיבה.
***ניתן לקשט  ברויאל איסינג.


 נוצר על ידי: יעל רום  בתאריך: 21/01/2019

תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
0 משתמשים סימנו 'כן'