עוגה טעימה מאוד. קלה להכנה. נוחה לעיצוב לימי הולדת, אירועים וכו' וכמובן סתם כי רוצים עוגה טעימה בבית. עוגת טורט בסיסית.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: ספוג
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 30 דקות
מספר סועדים: 7-8
- תבנית עגולה שקוטרה 22-24 ס"מ. כמו כן, גם תבניות עמוקות מעוצבות מתאימות למשל: NORDIC WARE HEART CAKE PAN- משומנת ומקומחת מעט.
 - העוגה גבוה במיוחד בגלל שיטת ההכנה שלה שמוסיפה נפח ואוויר.
 - מיקסר + וו הקצפה + 2 קערות
 - לקקן / כף גדולה
 
- 6 ביצים L - בטמפרטורת החדר. מופרדות.
 - 1 כוס סוכר לבן.
 - 1 כפית קליפת לימון מגוררת.
 - 1 כף מיץ לימון סחוט.
 - 2 כפות מים.
 - 1 כפית תמצית וניל -או כל תמצית אחרת שמתחשק לכם.
 - 1 כוס קמח לכל מטרה - מנופה.
 - רבע כפית שטוחה מלח.
 - 1/2 כפית שטוחה אבקת אפייה.
 
- שמנו את התבנית בספרי קנולה ופזרו קמח. הפכו תבנית , טפחו קלות כדי שכל שאריות הקמח שלא נידבקו יפרדו מהתבנית.
 - חממו תנור ל 180 מ"צ טורבו.
 - במיקסר הקציפו את החלמונים הוסיפו בהדרגה חצי כוס סוכר. לאחר מכן הוסיפו את המיץ לימון והלימון המגורר. מים ותמצית וניל.
 - הקציפו על מהירות בינונית עד שהתערובת תהיה אורירית. הזהרו מהקצפת יתר.
 - סגרו מיקסר, הוסיפו את הקמח ואבקת האפייה. ועם לקקן קפלו את הקמח לתוך הבלילה עד שהוא יתמזג באופן מושלם.
 - בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים עם מעט מלח, לאחר שיש קצף רך הוסיפו את החצי השני של הסוכר בכמויות קטנות בכל פעם וערבבו.
 - העבירו רבע מהכמות לתערבות החלמונים בעזרת לקקן או כף וערבבו בתנועות גדולות ורחבות. לא בבחישה.
 - העבירו כך את כל כמות החלמונים.
 - שהתערובת נראת אחידה צקו אותה לתבנית. ישרו עם לקקן. והכניסו לתנור ל 45 דקות או שקיסם יוצא יבש.
 - העבירו לרשת קירור.
 - לאחר הצינון להפריד את העוגה מהתבנית.
 - אם רוצים ניתן לצפות בקרם או באבקת סוכר.
 
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 20/08/2018