מתכון חלבה ביתית ללא סוכר

חלבה ביתית ללא סוכר

עוגות | ללא קמח | פרווה  
דירוג  

חלבה בקלי קלות משהו בריא וכייפי , במיוחד לערב כשבא לנשנש משהו מתוק.

קטגוריה:  עוגות

תת-קטגוריה:  ללא קמח

רמת קושי: קל

סוג מתכון: פרווה

זמן הכנה כולל: 5 דקות

מספר סועדים: 3-4 

כלים:

מרכיבים:
  • כוס אגוזים (קשיו/שקדים/אגוזי מלך).
  • כוס שומשום.
  • כוס טחינה גולמית(עדיף מלאה).
  • 5-10 כפות סילאן/דבש/מייל ללא תוספת סוכר.
הוראות הכנה:
  1. טוחנים לאבקה במטחנת תבלינים את האגוזים והשומשום, לאבקה דקה ממש כמו קמח.
  2. מעבירים לקערה. מוסיפים את הטחינה הגולמית ואת הכל מערבבים עם כף למרקם עיסה.
  3. לאחר שזה מוצק ניתן ללוש עם הידיים. עד שאתם מקבלים עיסה הומוגנית ועם הריח הנפלא של השומשום.
  4. לאחר מכן מוסיפים ההמתקה, בין 5 כפות ל 10 כפות של סילאן /מייפל/דבש ללא תוספת סוכר. מערבבים היטב.
  5. ניתן להוסיף שבבים של קוקוס/ פירות יבשים/ פיסטוקים.
  6. נוצרת לנו בעצם עיסה. עם העיסה אנו יוצרים עם הידיים כדורים קטנים או נגלגל לנקניק אותו נעטוף בניילון נצמד או נייר אפייה.
  7. להכניס למקפיא בין 3-5 שעות.
  8. מהמקפיא מעבירים למקרר.
  9. פורסים או מתענגים על כדור חלבה. מושלם לנישנוש לערב עם כוס תה או קפה.
  10. תהנו!
  11. **מתכון של מיכל לוין

  הוסף למועדפים


 נוצר על ידי: דנה 

בתאריך: 16/10/2018

     
תגובות והערות: (16)
01/09/2021
 אור
5/5

מעולה! תודה!

10/07/2021
 ליאת
0/5

כדאי לקלות מעט במחבת את האגוזים והשומשום, מאוד חשוב מבחינה היגיינית.

10/07/2021
 דניאל צור מגבעתיים
5/5

המתכון הוא אמנם ללא סוכר, וגם נראה מעולה וטעים! אבל כדאי לדעת למי ששומר משקל, ב-10 כפות של סילאן טבעי יש 150 גרם פחמימות וזו כמות פחמימות מאוד גדולה .

28/06/2021
 מתן
5/5

תודה על השיתוף! כמה גרם חלבה יוצא בכמויות הללו? 4-3 אנשים זה יחסי :)

12/05/2021
 אנונימי
5/5

האם מכינים חלווה מסולסלת- שערות חלווה על אותה הדרך? אשמח להסבר איך מכינים אותה תודה והמשך יומנעים:)

יעל רום
06/01/2021
5/5

גדי וסי שלום רב, שומשום כפי שהוא. טבעי. אין צורך לקלות.

06/01/2021
 סי
0/5

לקלות את השומשום ו/או אגוזים?

10/12/2020
 ייסשף
5/5

גל שלום רב, תודה על תגובתך. במתכון זה , ובכלל. אנו משתמשים תמיד בכוסות מדידה.

10/12/2020
 גל
4/5

האם כוס מידה או כוס רגילה או חד"פ ?

23/04/2020
 ייסשף
5/5

גדי שלום רב, לא ניסינו, אבל לדעתנו אין מניעה שלא- נשמע טעים.

23/04/2020
 ייסשף
5/5

אראלה שלום רב, אפשר לרסק עם מכתש ועלי אפשר לרסק במעבד מזון. אפשר לשים על קרש ולדפוק עם פטיש שניצלים. חשוב לכתוש ולדפוק עד שיצא הכי דק שניתן. סביר, שזה לא יצא דקדק כמו מטחנה. אבל לא נורא. צריך להסתדר עם מה שיש.

23/04/2020
 אראלה
5/5

היי,רוצה להכין את החלבה אין לי מטחנת תבלינים,אפשר לטחון לפרטים קטנים ?

13/11/2019
 גדי
5/5

סומסום והאגוזים לקלות? או טבעי?

09/10/2019
 אלי560
5/5

יצא מוצלח מאוד!

31/05/2019
 לוי
5/5

מגרה

16/04/2019
 גלי לויט
5/5

טוב


עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
27 משתמשים סימנו 'כן'

הירשמו לניוזלטר

וקבלו מתכונים חדשים באי-מייל