לא בכל סופר יש מחית פיסטוק לכן אנחנו מצרפים לכם מתכון שתוכלו להכינו לבד. הממרח בדר"כ יצורף לשמנת מתוקה או לבצק כדי ליצור טעם פיסטוקי מדהים. לכן הוספנו גם מתכון לקרם פיסטוק- מתאים למילוי קאפקייק ולעוגות
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: קרם
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 30 דקות
מספר סועדים: 9-10
- למחית הפיסטוק:
- 200 גרם פיסטוקים
- 50 גרם סוכר רגיל-מעורבב עם 30 מל מים רותחים.
- לקרם פיסטוק1:
- 2 כפיות מחית פיסטוק
- 150 גרם שמנת מתוקה
- עוד מתכון לקרם פיסטוק2:
- 250 גרם אבקת סוכר.
- 150 גרם חמאה או מחמאה, רכה.
- 2 חלמונים (צהוב של ביצה).
- 100 גרם פיסטוק גרוס.
- חצי כוס שמנת רגילה.
- למחית פיסטוק:
- ניקח תבנית אפייה, נשים עליה נייר אפייה ,נפזר 200 גרם פיסטוק . נכניס לתנור ל8-10 דקות על 170 מעלות צלזיוס.
- לאחר מכן, נכניס את הפיסטוקים למעבד מזון עד מרקם דק מאוד.
- נוסיף 50 גרם סוכר רגיל שעורבב עם 30 מ"ל מים רותחים והסוכר נמס.
- נערבב יחד ללא התערבות כ- 10 דקות. עד שמוצר מרקם של מחית. אפשר לשלוט בסמיכות על ידי הורדת או הוספת מרכיבים!.
- זהו. הממרח מוכן. להעביר למיכל אטום במקום קריר ומוצל. לשמור בארון בטמפרטורת החדר.
- חיי מדף בין חודש ל6 חודשים.
- קרם פיסטוק:
- שמים בקערה 150 גרם שמנת מתוקה ו - 2 כפיות מחית פיסטוק.
- מערבבים טוב טוב עד איחוד.
- מעבירים לשקית זילוף וכד'.
- קרם פיסטוק2:
- להקציף את כל החומרים במעבד מזון. מספר שניות.
- להכניס למקרר לכ-15 שעה ולמרוח על העוגה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 17/03/2018