עוגת טפטופים הם קישוט עכשוי לעוגות ונראה שהוא לא הולך להעלם בקרוב...אך עושים טפטופים על עוגה, כך שיהיו נוזלים ויפים ומצד שני בתחתית העוגה לא תהיה שלולית? כל ההנחיות כאן.
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: בינוני
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 1
- משקל.
- שקית זילוף.
- מספרים.
- קערה בינונית.
- לקקן.
- מיקרוגל / אמבט מרים.
- מגש מסתובב -יותר נוח מלהסתובב סביב העוגה (לא חובה).
- שוקולד מריר (50-60% לא יותר).
- שמנת מתוקה להקצפה. 30% או יותר (לא פחות). **נשקול את השוקולד - כמות השוקולד בגרמים - תהיה זהה לכמות השמנת המתוקה בגרמים-וההפך.
- משקל השוקולד ומשקל השמנת המתוקה צריך להיות שווה. 50/50
- משקל השוקולד ומשקל השמנת המתוקה צריך להיות שווה. 50/50 לגודל העוגה שבחרנו נשתמש ב60 גרם שוקולד מריר ו-60 גרם שמנת מתוקה. עוגה קוטר 8 אינץ'/20 ס"מ. הכמות תשתנה בהתאם לקוטר העוגה שלכם.
- נכניס את השוקולד למקרוגל ל 20 שניות ונערבב טוב עם לקקן. אם עדין לא נמס באופן מוחלט- נכניס שוב לעשר שניות. נערבב. עד שנראה שהשוקולד נמס ונוזלי.
- נזהר לא לחמם יותר מידי.
- ניתן לשוקולד זמן להתקשות מעט.
- נערבב עם השמנת.
- כדאי לבדוק סמיכות על ידי מזיגה בצידי הקערה כך נראה שהוא לא נוזלי מידי.
- בפעמים הראשונות כדאי להתאמן על דפנות הפנים של הקערה. כך גם ניתן יהיה להחזיר את השוקולד לשקית.
- מכניסים את השוקולד לשקית הזילוף. עושים חור לא גדול מידי עם המספרים.
- אורך וצורת הטפטוף - יהיה על פי חוזק הלחיצה על שקית הזילוף.
- ניתן לבדוק את איכות הטפטוף על דפנות הפנים של הקערה. כך גם ניתן יהיה להחזיר את השוקולד לשקית.
- מניחים את העוגה על מגש מסתובב.
- מתחילים לטפטף סביב העוגה. קרוב לקצוות. על פי הסגנון שבחרתם. למשל: טיפטוף באותו האורך או באורכים שונים.
- לאחר מכן, מכניסים למקרר לכחצי שעה.
- ממשיכים בתוכנית לקישוט שאר העוגה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 16/03/2019