יש כיום המון תבניות סיליקון ותבניות פלסטיק לשוקולד, למסיבות ולפרלינים. הם יפות. מיוחדות וחגיגיות. שמים בהם שוקולד מומס והשוקולד יוצא בעיצוב של השקעים. מקסים לימי הולדת בעיטורים שונים או לאירוח..יש כלכך הרבה רעיונות... לפניכם מתכון להמסה קלה ובטוחה של צימקאו שהוא תחליף שוקולד ופרווה. לטעמנו הוא גם טעים. ניתן להשיגו בקלות בסופר בצבע שוקולד ובצבעים שונים בחנויות אפייה
קטגוריה: ציפוים
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 10 דקות
מספר סועדים: 7-8
- שקית זילוף. מותאמת למיקרו.
- תבנית סיליקון לשוקולד/ תבנית פלסטיק לשוקולד.
- מגבת ידיים.
- מספריים.
- מיקרוגל.
- 150 גרם שוקולד צימקאו.*
- תמצית טעם - לא חובה.
- תמצית טעם - לא חובה. *צימקאו הוא תחליף שוקולד המכיל אחוזים נמוכים מאוד של קקאו בניגוד לשוקולד רגיל המכיל חמאת קקאו, הצימקאו מכיל שומן צמחי ואבקת קקאו (ומכאן שמו)...משמש בעיקר לקישוטים דמויי שוקולד, בישול ואפייה..צימקאו אינו נקרא שוקולד כיוון שאינו מכיל חמאת קקאו. (ויקיפדיה)
- נכניס את הצימקאו לשקית הזילוף.
- נחמם 30 שניות במיקרוגל.
- נוציא את השקית. שהשקית מכוסה במגבת- כי היא חמה. נלוש אותה טיפה ביד.
- נכניס ל-30 שניות נוספות.
- נלוש שוב ונראה כי לא נשארו בה גושים.
- במידה ונרגיש גושים- נכניס למיקרוגל למספר שניות נוספות.
- אם רוצים, בשלב זה ניתן להוסיף לשקית הזילוף תמצית טעם- לא חובה. טיפה או שתיים. ולשים שוב עם מגבת.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 13/12/2018