פיצוץ של עוגה. קלה להכנה. ללא ביצים וללא חמאה. טעימה, מתוקה. יוצאת במרקם שוקולדי נהדר. מתכון קל וידידותי.
קטגוריה: עוגות
תת-קטגוריה: שוקולד
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה
מספר סועדים: 7-8
- תבנית עגולה 24-26 או תבנית אינגליש קייק. משומנת ומקומחת מעט בקקאו.
- מיקסר + וו גיטרה/ קערה + מטרפה.
- לקקן.
- קיסם.
- קערה בינונית.
- קערה.
- רשת קירור.
- 3 כוסות קמח לכל מטרה- מנופה.
- 1/2 כוס אבקת קקאו/ שוקולית (פרווה) לעוגת ילדים- מנופה.
- 2 כוסות סוכר.
- 1.5 כפיות סודה לשתייה.
- 1/2 כפית אבקת אפייה.
- 2 כוסות מים חמים.
- 1/8 כפית מלח.
- 2 כפיות תמצית וניל.
- 2 כפות חומץ/מיץ לימון.
- 2/3 כוס שמן קנולה.
- לעיטור: אבקת סוכר.
- מדליקים תנור 175 מעלות צ.
- בקערה מערבבים את אבקת הקקאו עם המים החמים. שמים בצד.
- בקערה בינונית מערבבים יחד: קמח, סוכר, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
- מעבירים חצי לקערת המיקסר.
- מוסיפים את המים, השמן, החומץ ותמצית הווניל. מערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה.
- מוסיפים את חצי הקערה השני. מערבבים עד תערובת חלקה.
- יוצקים לתבנית האפייה. אפשר להעזר בלקקן.
- אופים כ-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש או עם מעט פירורים.
- מעבירים לרשת קירור עד קירור מוחלט.
- לפני ההגשה מפזרים על העוגה אבקת סוכר.
- שומרים במקרר.
*לגיוון: לעיטור: גנאש שוקולד . יש גם גרסה פרווה: למתכון לחצו כאן / ניתן להחליף את הקקאו ב 1/4 כוס אבקת קפה נמס- לעוגת קפה.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 04/04/2020