הלחם האירי המסורתי, נאפה ללא שמרים. לחם ללא התפחה. מצוין ליום בוא אתם רוצים על השולחן לחם טרי ומהר. לחם סודה הוא לחם כפרי שלצורך התפחתו משתמשים בסודה. קל להכנה וטעים מאוד.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: מאפה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 50 דקות
מספר סועדים: 5-6
- תבנית אפייה + נייר אפייה.
- קערה גדולה.
- סכין חדה / חותך בצק נירוסטה.
- 20 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר.
- 225 גרם קמח לבן.
- 225 גרם קמח מלא.
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה.
- 1 כפית מלח.
- 400 מ"ל חלב רוויון.
- 2 כפות מים חמים. לא רותחים.
- תוספות אפשריות: אגוזים, שומשום, חמוציות וכדומה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צ.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את שני הקמחים. מוסיפים את החמאה ולושו טוב. הוסיפו את הסודה והמלח ערבבו טוב עם הידיים.
- הוסיפו את החלב ריוויון ושתי כפות של מים חמים. ערבבו טוב. הבצק צריך להיות קל ללישה ורך מאוד. הוסיפו עוד כף מים חמים אם יש צורך.
- העבירו את הבצק למשטח מקומח מעט. צרו עיגול מהבלילה . בקוטר כ-20 ס"מ.
- העבירו את הבצק לנייר האפייה שעל תבנית האפייה. עם סכין צרו איקס בעומק של כ-1 ס"מ בתוך הבצק. פזרו מעל מעט קמח לבן.
- הכניסו לתנור לכ- 30-35 דקות או עד שהלחם תופח ומשחים. הקישו על תחתית הלחם לראות כי הוא קשה ועשוי.
- העבירו לרשת קירור. הכי כדאי לאכול את לחם הסודה כאשר הוא טרי מאוד. מחזיק הכי טוב כ-1-2 ימים.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 26/09/2020