שני ירקות מעודנים היוצרים יחד חגיגה אמיתית. קל להכנה, טעים ומשביע.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: קיש
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 2-3
- תבנית אפייה 20X25 ס"מ/ תבנית עגולה קוטר 20-24 ס"מ - רצוי תבנית מתפרקת - משומנות.
- מחבת בינונית/גדולה.
- מטרפה.
- קערה בינונית.
- סכין.
- משטח עבודה מסיליקון - לא חובה.
- 200 גרם בצק עלים מופשר /*התבנית צריכה להיות מוכנה וקרה לפני התחלת העבודה על המלית.
- למלית:
- 2 ביצים M.
- 100 גרם שמנת חמוצה (חצי מנה).
- 100 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה.
- 1 כפית מלח שולחן.
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס- או לפי הטעם.
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון.
- 1 כף שומשום שחור/לבן.
- 2 כרישות בינוניות - החלק הלבן והחלק הירוק פרוסים לטבעות דקות.
- 3 פטריות פורטובלו / 4 פטריות שומפיניון- פרוסות וחתוכות.
- לטיגון:
- 20 גרם חמאה- לטגון הכרישה והפטריות
- מלחייה- נפזר מעט מלח - לפי הטעם.
- תוספות מתאימות: סלט גזר , סלט כרוב לבן.
- במחבת נמיס חמאה, נוסיף את הפטריות והכרישה, נזרע מעט מלח מעל, נערבב מידי פעם עד שהירקות יטגנו. נשים בצד.
- נחמם תנור ל - 180 מ"צ טורבו.
- בקערה נשים את שאר החומרים - נערבב טוב עם מטרפה. נטעם ונשפר תיבול, אם צריך.
- מפזרים על התבנית את הכרישה והפטריות.
- מוזגים את המלית כך שתכסה את כל התבנית.
- מכניסים לתנור לכ- 40 דקות או עד שסכין שנכנס למרכז התבנית יוצא נקי ולא נוזלי.
- מעבירים לרשת קירור לכ-10 דקות.
- אם התבנית מתפרקת. מוציאים את הדפנות משאירים בסיס. אם לא, מגישים עם התבנית למרכז השולחן.
- לשמור במקרר יום יומיים.
- *ניתן להכין בבית קלתית בצק פריך.
- תוספות מתאימות: סלט גזר , סלט כרוב לבן.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 21/10/2018