ישנם מספר גרסאות של קוגל, המוכרות ביותר הם הקוגל הפולני (אצלנו שמו קוגל ולא קיגל) שהוא מתוק, ווריאציות הקוגל הירושלמי, שהוא הגרסה הישראלית של הקוגל הפולני ומתובל בחריפות. הקוגל הפולני היה המאכל האהוב אצל סבתא מרים, מורשה, אותו אכלנו בשבתות, אח"כ אצל אימי והיום אצלנו. לפניכם הגרסה הפולנית המתוקה והנהדרת, המוגשת עם מלפפון חמוץ. מסורת.
קטגוריה: מאפים
תת-קטגוריה: פשטידה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: פרווה
זמן הכנה כולל: 1 שעה ו 10 דקות
מספר סועדים: 11-12
- תבנית קוטר 24-28 ס"מ. רצוי מתפרקת / סיר המתאים לאפייה.
- קערה + כף.
- לקקן.
- מיקסר + וו הקצפה/ מיקסר ידני.
- מסננת.
- 400 גרם אטריות דקות.
- 4 ביצים מופרדות.
- 50 גרם צימוקים מושרים ב-3 כפות ברנדי /ליקר מתוק/ יין מתוק- לא חובה.
- 100 גרם סוכר+ 30 גרם סוכר
- 1 כפית גדושה קינמון / פלפל אנגלי.
- 4 כפות שמן קנולה/ שמן חמניות.
- 2 כפות גדושות ריבה-מכל סוג.
- מבשלים את האטריות במי מלח, על פי הוראות שעל האריזה, מעבירים למסננת.
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- במיקסר מקציפים את החלבונים עם 30 גרם סוכר.
- בקערה מערבבים את האטריות עם 100 גרם סוכר, חלמונים (הצהוב של הביצה), קינמון, ריבה ושמן.
- בעזרת לקקן מבליעים את החלבונים המוקצפים בתערובת האטריות.
- יוצקים לתבנית, אותה שימנו מעט. אופים כשעה.
- מעבירים לרשת קירור, עד קירור מוחלט. מוציאים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
- חותכים לפרוסות. אפשר עם מלפפון חמוץ. שומרים במקרר.
- הפריסה המסורתית: עם סכין חדה חותכים את הקוגל לרוחבו, לשכבות, כ-1-1.5 ס"מ בין שכבה לשכבה. לאחר מכן פורסים לפרוסות. מגישים שכבה לכל אורח.
נוצר על ידי: יעל רום בתאריך: 06/07/2019