אם גם אתם מאוהבים בטעם הלימון, זה המתכון בשבילכם. אמא שלי היית מכינה אותו כל שבוע וזאת הייתה העוגייה עם הקפה ועכשיו אני. יש בהם חמצמצות , פריכות. וגרגירי הפרג מוסיפים טעם נהדר. ולא פחות חשוב - קל להכנה.
קטגוריה:
עוגיות
תת-קטגוריה:
חלבי / פרווה
רמת קושי: קל
סוג מתכון: חלבי
זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 30 דקות
מספר סועדים: 12+
מרכיבים:
- 2.5 כוסות קמח- קמח רגיל/ קמח עוגיות.
- 1 ביצה M.
- 200 גרם חמאה/מרגרינה לפרווה - רכה.
- 1 כוס סוכר.
- מיץ מחצי לימון.
- 1 כפית תמצית לימון.
- 1/2 כפית תמצית וניל.
- 1 כפית גרידת לימון מגוררת דק.
- 50 גרם זרעוני פרג לא טחונים. לבלילה
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה שמים את כל המרכיבים. מערבבים טוב .
- לאחר שנוצר בצק מעבירים למשטח עבודה.
- מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים. אפשר לוודא כי הם שווים על ידי שקילת כל חלק.
- מכל כדור יוצרים גליל באורך 30 ס"מ וקוטר 2 ס"מ -בערך. עוטפים כל גליל בנילון נצמד ושמים במקרר מינימום שעתיים
- כמו כן אפשר גם עם להשתמש בקורצן ולהכניס למקרר למינימום שעתיים.
- לאחר שעתיים מחממים תנור ל 180 מעלות צלסיוז.
- מוציאים את הגלילים/ עוגיות
- חותכים כל גליל לפרוסות של כחצי סנטימטר.
- מניחים את הפרוסות בתבנית ששמנו עליה נייר אפייה.
- אופים 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
- נותנים להם מעט להתקרר בטמפ החדר' ולאחר מכן מעבירים אותם למגש צינון. שומרים בקופסא אטומה.