מתכון עוגיות פרג ולימון

עוגיות פרג ולימון

דירוג  

  הוסף למועדפים

תיאור המתכון:

אם גם אתם מאוהבים בטעם הלימון, זה המתכון בשבילכם. אמא שלי היית מכינה אותו כל שבוע וזאת הייתה העוגייה עם הקפה ועכשיו אני. יש בהם חמצמצות , פריכות. וגרגירי הפרג מוסיפים טעם נהדר. ולא פחות חשוב - קל להכנה.

קטגוריה:  עוגיות

תת-קטגוריה:  חלבי / פרווה

רמת קושי: קל

סוג מתכון: חלבי

זמן הכנה כולל: 2 שעות ו 30 דקות

מספר סועדים: 12+ 

כלים:

מרכיבים:
  • 2.5 כוסות קמח- קמח רגיל/ קמח עוגיות.
  • 1 ביצה M.
  • 200 גרם חמאה/מרגרינה לפרווה - רכה.
  • 1 כוס סוכר.
  • מיץ מחצי לימון.
  • 1 כפית תמצית לימון.
  • 1/2 כפית תמצית וניל.
  • 1 כפית גרידת לימון מגוררת דק.
  • 50 גרם זרעוני פרג לא טחונים. לבלילה

הוראות הכנה:
  1. בקערה גדולה שמים את כל המרכיבים. מערבבים טוב .
  2. לאחר שנוצר בצק מעבירים למשטח עבודה.
  3. מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים. אפשר לוודא כי הם שווים על ידי שקילת כל חלק.
  4. מכל כדור יוצרים גליל באורך 30 ס"מ וקוטר 2 ס"מ -בערך. עוטפים כל גליל בנילון נצמד ושמים במקרר מינימום שעתיים
  5. כמו כן אפשר גם עם להשתמש בקורצן ולהכניס למקרר למינימום שעתיים.
  6. לאחר שעתיים מחממים תנור ל 180 מעלות צלסיוז.
  7. מוציאים את הגלילים/ עוגיות
  8. חותכים כל גליל לפרוסות של כחצי סנטימטר.
  9. מניחים את הפרוסות בתבנית ששמנו עליה נייר אפייה.
  10. אופים 10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
  11. נותנים להם מעט להתקרר בטמפ החדר' ולאחר מכן מעבירים אותם למגש צינון. שומרים בקופסא אטומה.


 נוצר על ידי: ZmiraGranot 

בתאריך: 17/03/2018

     
תגובות והערות: (0)

עזרו לנו להשתפר. האם המתכון עזר לך?
   
1 משתמשים סימנו 'כן'